Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΞανανοίγει για τους τουρίστες το Μάτσου Πίτσου στο Περού
Ανοιχτό για επισκέψεις από την 1η Απριλίου

Ξανανοίγει για τους τουρίστες το Μάτσου Πίτσου στο Περού

Το σημαντικότερο τουριστικό θέλγητρο του Περού, το Μάτσου Πίτσου -ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς- θα ανοίξει ξανά την 29η Μαρτίου, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και […]

Το σημαντικότερο τουριστικό θέλγητρο του Περού, το Μάτσου Πίτσου -ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς- θα ανοίξει<...> ξανά την 29η Μαρτίου, μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που απέκοψαν την πρόσβαση σε αυτό νωρίτερα φέτος, εξωθώντας τις αρχές της χώρας να διοργανώσουν επιχείρηση εκκένωσης των τουριστών.

Ο υπουργός Μεταφορών του Περού Ενρίκε Κορνέχο δήλωσε ότι σχεδιαζόταν να επιτραπεί ξανά σε τουρίστες να επισκέπτονται το μνημείο από 1ης Απριλίου, αλλά η σιδηροδρομική γραμμή που αποτελεί το κύριο μέσο πρόσβασης στο απομακρυσμένο μνημείο των Ίνκας και είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από τις κατολισθήσεις ήδη αποκαταστάθηκε εν μέρει. “Μερικές ημέρες νωρίτερα από ό,τι είχαμε υποσχεθεί, οι τουρίστες θα μπορούν να πάρουν το λεωφορείο από το Κούσκο στο Ογιατάιμπο και να επιβιβάζονται στο τρένο για το Μάτσου Πίτσου”, δήλωσε.

Το Μάτσου Πίτσου, μια πόλη του 15ου αιώνα -χτισμένη περί το 1450- σε ύψος 2.500 μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας, είναι από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς στη Λατινική Αμερική και εισφέρει πάνω από το 90% των εσόδων του Περού από τον τουρισμό, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας. Η απευθείας σύνδεση ανάμεσα στο Κούσκο και στο Μάτσου Πίτσου θα έχει αποκατασταθεί πλήρως το αργότερο τον Ιούλιο.

Η σιδηροδρομική γραμμή που οδηγεί στο μνημείο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές σε εκατοντάδες σημεία, ενώ εκατοντάδες ξένοι τουρίστες απομακρύνθηκαν από το μικρό χωριό Aγουας Καλιέντες, την πύλη του Μάτσου Πίτσου, καθώς το απειλούσαν τα νερά του ποταμού Βιλκανότα.

Το Παρατηρητήριο Τουρισμού του Περού προειδοποιούσε ότι η χώρα θα έχανε 0,64% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της, εάν ο τουρισμός μειωνόταν εφέτος, με πολύ σοβαρές συνέπειες για το Κούσκο, όπου από τον τομέα αυτό εξασφαλίζουν τα προς το ζην 175.000 άνθρωποι.

Το Μάτσου Πίτσου επισκέπτονται καθημερινά πάνω από 2.000 τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024