Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΥπογραφή Μνημονίου Κατανόησης με την Korean Air για τη σύνδεση Αθήνας-Σεούλ
Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών

Υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης με την Korean Air για τη σύνδεση Αθήνας-Σεούλ

Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σεούλ με την Korean Air υπέγραψε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, με τον Κορεάτη Υπουργό Κατασκευών και Μεταφορών, κ. Yongsup Lee, κατά τη συνάντησή τους στη Σεούλ…

Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding) για την απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σεούλ με την Korean Air υπέγραψε ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Μιχάλης Λιάπης, με τον Κορεάτη Υπουργό Κατασκευών<...>και Μεταφορών, κ. Yongsup Lee, κατά τη συνάντησή τους στη Σεούλ, την περασμένη Παρασκευή.

Οι πτήσεις, τρεις εβδομαδιαίως, θα ξεκινήσουν στους αμέσως προσεχείς μήνες, από τον Ιανουάριο του 2008. Γι` αυτό το λόγο, εντός του μηνός, θα επισκεφθούν την Αθήνα επιτελείς της Korean Air για τις τελικές λεπτομέρειες. Η απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Σεούλ αναμένεται να αυξήσει σημαντικά την τουριστική κίνηση μεταξύ των δύο χωρών και να ενισχύσει τους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς τους.

Κατά τη συνάντησή τους, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα σιδηροδρομικών μεταφορών, και αποφάσισαν τη σύσταση μεικτής επιτροπής εμπειρογνωμόνων, για την περαιτέρω εξέταση θεμάτων όπως τα σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης και διαχείρισης κυκλοφορίας, τα τηλεπικοινωνιακά συστήματα, το ίντερνετ κλπ.

Επίσης ο κ. Λιάπης επισκέφτηκε το Κέντρο Λειτουργιών της Korea Railroad -KORAIL, το κέντρο διαχείρισης και ελέγχου όλων των κορεατικών σιδηροδρόμων και διαπίστωσε το υψηλό τους τεχνολογικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, το κέντρο αυτό, στο οποίο εργάζονται 330 περίπου άτομα, διαχειρίζεται κεντρικά τα 3.377 χλμ. του κορεατικού σιδηροδρομικού δικτύου και τους 499 σταθμούς του.

Κατά την επίσκεψή του στη Σεούλ ο κ. Λιάπης συναντήθηκε με τον Υπουργό Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Ν. Κορέας, κ. ROH Jun-Huong, και συζήτησε τις στρατηγικές στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και τις μελλοντικές προοπτικές συνεργασίας στο πλαίσιο της προώθησης της Παγκόσμιας Κοινωνίας της Πληροφορίας. Σε συνέχεια του Μνημονίου Κατανόησης που υπεγράφη μεταξύ των δύο πλευρών στην Αθήνα, στις 21 Μαρτίου 2007, οι δύο Υπουργοί διερεύνησαν τις δυνατότητες σύσφιξης της διμερούς συνεργασίας στα σταθερά ευρυζωνικά δίκτυα νέας γενιάς, στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4ης γενιάς, καθώς και στα συστήματα τυποποίησης και επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης.

Επίσης, ο κ. Υπουργός πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Φιλίας Ελλάδας – Ν. Κορέας, κ. Hyung-Kyu MAENG, καθώς και με τον Αρχιεπίσκοπο Ν. Κορέας κ. Σωτήριο. Τέλος, ο κ. Λιάπης επισκέφτηκε τον Κορεατικό Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών “Korean Telecom”, τις εταιρίες SAMSUNG και HYUNDAI, καθώς και την αποστρατικοποιημένη ζώνη μεταξύ Βορείου και Νοτίου Κορέας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024