Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΥπογραφή τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας

Υπογραφή τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Κίνας

Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, υπεγράφη την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006, στο Πεκίνο στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά

Συμφωνία τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Κίνας, υπεγράφη την Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2006, στο Πεκίνο στο πλαίσιο<...>της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη – Πετραλιά.

Η Συμφωνία υπεγράφη από την κα Πετραλιά και τον Υπουργό Τουρισμού της Κίνας, κ. Shao Qiwei και αποτελεί ένα ακόμη σταθερό και αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Με την υπογραφή της Συμφωνίας επισφραγίζεται η πρόθεση και των δύο κυβερνήσεων να αναλάβουν πρωτοβουλίες και δράσεις για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους. Όπως τόνισε η κυρία Πετραλιά, η Ελλάδα μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής για τον τουρισμό της. Σε αυτό το πλαίσιο μπορεί να ευνοηθεί από την Κίνα, σε επίπεδο επενδύσεων, ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης και σε εμπορικές συναλλαγές. Σε δήλωσή της η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, είπε χαρακτηριστικά ότι “οι δρόμοι του τουρισμού ανοίγουν ακόμα περισσότερο ανάμεσα στις δύο χώρες. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει ο πρώτος ευρωπαϊκός προορισμός για εκατομμύρια κινέζους”. Η Ελλάδα, άλλωστε, πραγματοποιεί ήδη επιμέρους δράσεις για την καλύτερη υποδοχή και εξυπηρέτηση των Κινέζων επισκεπτών της.

Η αδιάλειπτη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της “διαδοχής” της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, αποτέλεσε ξεχωριστό κεφάλαιο στη συμφωνία. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα, θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση China International Travel Market.

Κατά την τρίτη μέρα της επίσημης επίσκεψής της στην Κίνα, η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κα Πετραλιά, συναντήθηκε και με το Γενικό Διευθυντή της Air China, κ. Μa Xu Lun, με τον οποίο συζήτησαν την ανάγκη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας και Κίνας. Οι διαπραγματεύσεις ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές. Η Υπουργός, απηύθυνε πρόσκληση στην ηγεσία της Air China να επισκεφθεί την Ελλάδα τον Αύγουστο για να συζητήσουν με τα συναρμόδια Υπουργεία τους τρόπους αεροπορικής σύνδεσης των δύο χωρών.

Η κα Πετραλιά στη συνέχεια επισκέφτηκε το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πρόοδο των έργων και τη βεβαιότητά της για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Υπενθυμίζεται ότι την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης συνοδεύουν ο βουλευτής της Α` Περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Παναγιώτης Ρήγας, το στέλεχος του Συνασπισμού κ. Δημήτρης Στρατούλης, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Ευγενίδης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μαρία Γιαννίρη, ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Λαμπαδάριος ο πρόεδρος της ΗΑΤΤΑ κ. Ι. Ευαγγέλου και ο Ολυμπιονίκης κ. Αιμίλιος Παπαθανασίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024