Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΖήτημα χρόνου η συμφωνία τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Ζήτημα χρόνου η συμφωνία τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

Ιδιαίτερα εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια των διεθνών παραγόντων του τουρισμού για την παρουσία της Ελλάδος στην παγκόσμια τουριστική έκθεση ITB του Βερολίνου, η οποία ολοκληρώθηκε χτες, Τρίτη 15 Μαρτίου…

Ιδιαίτερα εγκωμιαστικά ήταν τα σχόλια των διεθνών παραγόντων του τουρισμού για την παρουσία της Ελλάδος <...>στην παγκόσμια τουριστική έκθεση ITB του Βερολίνου, η οποία ολοκληρώθηκε χτες, Τρίτη 15 Μαρτίου.

Η χώρα μας συμμετείχε φέτος με αναβαθμισμένη παρουσία, τόσο από άποψη ποιότητας και αριθμού συμμετοχών τουριστικών φορέων από την Ελλάδα, αλλά και με ένα εντυπωσιακό περίπτερο, έκτασης 2.500 τ.μ.. Το περίπτερο του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και του ΕΟΤ απετέλεσε πόλο έλξης των επισκεπτών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία, να ενημερωθούν για τα φετινά πακέτα διακοπών, αλλά και να πάρουν μια γεύση της ζεστής ελληνικής φιλοξενίας.

Μάλιστα, ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγο πριν αναχωρήσει από το Βερολίνο, σχολιάζοντας τις συναντήσεις, που πραγματοποίησε με κορυφαίους Tour Operators και επιχειρηματίες, επεσήμανε στους δημοσιογράφους ότι “η Ελλάδα σταδιακά ανεβαίνει, καθίσταται μια δύναμη κύρους και αξιοπιστίας στην παγκόσμια τουριστική σκηνή.

Ακόμα, όσον αφορά στη συνάντηση του με τον Τούρκο ομόλογο του κ. Αττίλα Κοτς, ο κ. Αβραμόπουλος, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “μέσα από τον τουρισμό μπορούν να αναπτυχθούν σχέσεις συνεννόησης και συνεργασίας. Γιατί, όπως συνηθίζουμε να λέμε, ο τουρισμός προσφέρεται ως πεδίο, όπου με πολιτικές αμοιβαίας κατανόησης, μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν ευρύτερο ζωτικό χώρο σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης. Διότι, όπως γνωρίζουμε, ο τουρισμός περνά μέσα από την ψυχολογία των ταξιδιωτών. Κανείς δεν επισκέπτεται τόπους, όπου υπάρχουν τριβές, προβλήματα και κρίσεις. Όλα αυτά όμως σταδιακά αλλάζουν. Οι αποφάσεις ελήφθησαν από πέρσι και αρχίζουν σιγά – σιγά να εφαρμόζονται. Η τουριστική συνεργασία Ελλάδας – Τουρκίας θα ενσαρκωθεί στην πράξη μέσα από τη συμφωνία, που πρόκειται συντομότατα να υπογραφεί. Όπως ακούσατε σήμερα, σε δύο μήνες από τώρα θα συναντηθούμε οι δύο Υπουργοί, την ίδια ημέρα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τη Σάμο και το Κουσάντασι. Θα υπογραφούν όμως και συμφωνίες ανάμεσα στους φορείς του τουρισμού και από τις δύο πλευρές. Όλα αυτά ανοίγουν νέους δρόμους και προοπτικές και η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Σάββατο το απόγευμα στο κατάμεστο ελληνικό περίπτερο η Έλενα Παπαρίζου παρουσίασε το τραγούδι, που θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΕΟΤ με την ΕΡΤ, για την προβολή της χώρας μας μέσα από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Ήταν η πρώτη πανευρωπαϊκή παρουσίαση του ελληνικού τραγουδιού.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024