Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσεις1η Διεθνής Συνάντηση Μουσικών Συνόλων από Πανεπιστήμια και Ακαδημίες στην Καβάλα
Σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για τουρίστες και κατοίκους

1η Διεθνής Συνάντηση Μουσικών Συνόλων από Πανεπιστήμια και Ακαδημίες στην Καβάλα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται συνάντηση μουσικών συνόλων από πανεπιστήμια και ακαδημίες τεσσάρων διαφορετικών χωρών. Ογδόντα φοιτητές από το Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστήμιου, τις Μουσικές Ακαδημίες της Ολλανδίας, […]

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα διοργανώνεται συνάντηση μουσικών συνόλων από πανεπιστήμια και ακαδημίες τεσσάρων διαφορετικών χωρών. Ογδόντα φοιτητές από<...> το Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστήμιου, τις Μουσικές Ακαδημίες της Ολλανδίας, το Πανεπιστήμιο Devlet της Κωνσταντινούπολης, το Πανεπιστήμιο της Βιέννης και το Πανεπιστήμιο του Linz, θα συμμετέχουν σε συναυλίες και διαδραστικές εκδηλώσεις που θα πλημμυρίσουν ολόκληρο το Νομό Καβάλας.

Η διαπολιτισμική αυτή συνάντηση δίνει την ευκαιρία στους νέους να εκφράσουν τη μουσική τους ταυτότητα, να εξοικειωθούν με το ιδιαίτερο μουσικό στίγμα καλλιτεχνών από διαφορετικές χώρες και να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις πάνω στη μουσική και την προαγωγή του πνεύματος συνεργασίας, με γνώμονα τα κοινά σημεία αλλά και τις διαφορές τους.

Παράλληλα, τουρίστες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του νομού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις με ετερόκλητα ήδη μουσικής όπως τζαζ, κλασική, live electronics και παραδοσιακή.

Με αφορμή το παγκόσμιο έτος αστρονομίας, το Ε.Μ.Μ.Α. 2009 θα ανοίξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Ιονίου Πανεπιστημίου, που θα ερμηνεύσει το έργο του Δημήτρη Μαραγκόπουλου “Αναζητώντας το Χωρόχρονο”, με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού που επιμελήθηκε το Ευγενίδιο Πλανητάριο.

Στην ίδια εκδήλωση ο επίκουρος καθηγητής Θεωρητικής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νεκτάριος Βλαχάκης, θα ξεναγήσει το κοινό στους νόμους του σύμπαντος.

Αξίζει ακόμα να σημειωθεί ότι η ολλανδική Ορχήστρα ΅Dutch Conservatoires OrchestraΆ θα ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση το έργο ΅opinion poll-ΑΡΧΕΣΘΑΙΆ του Τάσου Ρωσόπουλου που συνετέθει για το Ε.Μ.Μ.Α. 2009, με σολίστ την Κορίνα Βουγιούκα στην κιθάρα και το Θοδωρή Τζοβανάκη στο πιάνο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μέσα στην πόλη της Καβάλας, αλλά και σε ολόκληρο το νομό, σε χώρους με πολιτιστικό, τουριστικό και οικολογικό ενδιαφέρον.

Παράλληλα, σε διαφορετικά σημεία της Καβάλας θα γίνουν σεμινάρια και συζητήσεις ανοιχτές στο κοινό. Επιδίωξη των παράλληλων εκδηλώσεων είναι να έρθει η τέχνη πιο κοντά σε ανθρώπους μη ειδικούς, οι οποίοι, μέσα από τη δημιουργική δύναμη και το ταλέντο των νέων καλλιτεχνών, θα ευαισθητοποιηθούν γνωρίζοντας μια νέα εμπειρία.

Το Ε.Μ.Μ.Α. 2009, σε συνδυασμό με το αυξανόμενο ενδιαφέρον των πολιτών της Καβάλας αλλά και ολόκληρης της περιοχής για πολιτιστικά δρώμενα είναι βέβαιο ότι θα κινητοποιήσει κατοίκους και τουρίστες και, με όπλο τη μουσική, θα αλλάξει την ατμόσφαιρα της πόλης.

Το Ε.Μ.Μ.Α. 2009 διοργανώνουν από κοινού η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία cultural crossroads και η Νομαρχία Καβάλας, ενώ υποστηρίζεται από τον ΕΟΤ και την Αυστριακή Πρεσβεία.

Χορηγός επικοινωνίας είναι το Γ` Πρόγραμμα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024