Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί2ο Greek Tourism Workshop στις 5 Απριλίου στο Ριάντ
ΕΟΤ

2ο Greek Tourism Workshop στις 5 Απριλίου στο Ριάντ

Το 2ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και του Τουρισμού ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, είχε ως στόχο την περεταίρω ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών τουριστικών επιχειρήσεων και την ανάδειξη αμοιβαία επωφελών επιχειρηματικών ευκαιριών.

Ο γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος επισκέφθηκε το Ριαντ της Σαουδικής Αραβίας και εγκαινίασε το 2ο Greek Tourism Workshop, που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου στο Ριάντ, εκπροσωπώντας το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, στο πλαίσιο της στρατηγικής εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων στον τομέα του Τουρισμού.
 
Ο γενικός γραμματέας μίλησε σε ακροατήριο αποτελούμενο από κυβερνητικά στελέχη, τουριστικούς πράκτορες και ΤΟs της χώρας και μέλη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ριάντ, με επικεφαλής τον Έλληνα πρέσβη κ. Πολυχρόνη Πολυχρονίου για τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού στην Μεσόγειο, καθώς και τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η χώρα μας στον τομέα του τουρισμού.
 
Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην εξαιρετική πολυμορφία του τουριστικού προϊόντος κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που η χώρα μας προσφέρει και τόνισε ότι η άρτια υποδομή των τουριστικών εγκαταστάσεων της είναι σε θέση να ικανοποιήσει και τον πλέον απαιτητικό επισκέπτη.
 
Επίσης, κάλεσε τους επιχειρηματίες της Σαουδικής Αραβίας να επενδύσουν στον διαρκώς αναπτυσσόμενο και πολλά υποσχόμενο  τουριστικό προϊόν της χώρα μας και έκανε ιδιαίτερη μνεία στις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών.

“Ο τουρισμός, είναι η ατμομηχανή της ελληνικής Οικονομίας και πηγή σημαντικών εισροών κεφαλαίων στην Ελλάδα, συμβάλει σε ποσοστό 20% στο ΑΕΠ της χώρας και δημιουργεί άμεσα περίπου 700.000 θέσεις εργασίας”, είπε ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ και τόνισε: “Στόχος του στρατηγικού μας πλάνου σε βάθος 5ετίας είναι να ανέλθει η Ελλάδα στην πρώτη πεντάδα των πλέον δημοφιλών προορισμών του κόσμου, με στόχο την αύξηση του αριθμού επισκεπτών μεσοπρόθεσμα σε 30 εκατ. ανά έτος. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων  συστρατεύονται Υπουργείο, ΕΟΤ, φορείς του κλάδου, περιφέρειες και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και ιδιωτικός τομέας σε μία ενιαία εθνική στρατηγική για την περαιτέρω διεύρυνση της τουριστικής περιόδου στη χώρας μας κατά τις τέσσερις εποχές του έτους”.

Το 2ο Greek Tourism Workshop στο Ριάντ υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και του Τουρισμού ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού, είχε ως στόχο την περεταίρω ανάπτυξη δικτύου συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και σαουδαραβικών τουριστικών επιχειρήσεων και την ανάδειξη  αμοιβαία επωφελών επιχειρηματικών ευκαιριών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024