Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομία35 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από Ελλάδα και εξωτερικό στο 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης
Τροφοδοσία - οινογνωσία

35 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από Ελλάδα και εξωτερικό στο 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.).

Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης που διοργανώνει η Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου 2016.

Ο Δ.Δ.Ο.Α.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης-διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο φετινό διαγωνισμό, 35 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, δημοσιογράφοι και διανομείς οίνου δοκίμασαν 647 δείγματα. Τα 620 ήταν οίνοι από την Ελλάδα και από 5 άλλες χώρες: Βραζιλία, Κύπρο, Τουρκία, Σλοβακία και Τσεχία και τα 27 ήταν αποστάγματα από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αξίζει να επισημανθεί ότι το 79% των οίνων και το 85% των αποσταγμάτων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συγκέντρωσαν την βαθμολογία για μετάλλιο, αλλά αποκλείστηκαν από τη βράβευση λόγω του κανονισμού που ορίζει ότι μέχρι το 30% των συμμετεχόντων δειγμάτων μπορούν να βραβευθούν. Η βαθμολογία αυτή αποδεικνύει με προφανή τρόπο την αναβαθμισμένη ποιότητα των κρασιών και αποσταγμάτων που συμμετέχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Νικητές Μετάλλια Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης 2016

Νικητές Μετάλλια Διεθνούς Διαγωνισμού Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης 2016

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024