Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και Mobile3ο Idea Platform του Capsule T: Οι αιτήσεις συνεχίζονται έως 21 Μαρτίου
Τουρισμός και επιχειρηματιότητα

3ο Idea Platform του Capsule T: Οι αιτήσεις συνεχίζονται έως 21 Μαρτίου

Έμφαση σε αειφόρες λύσεις, διαστημικές εφαρμογές, data & hospitality management.

Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων στον 3ο νεανικό διαγωνισμό Idea Platform του Capsule T Travel & Hospitality Accelerator. Επισημαίνεται ότι η λήξη της περιόδου των αιτήσεων είναι η 21η Μαρτίου 2022.

Το διαγωνιστικό πρόγραμμα Ιδεών διοργανώνεται για 3η συνεχόμενη χρονιά από τον επιταχυντή του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε νέες και νέους από 18-35 ετών, φοιτητές ή απόφοιτους πανεπιστημίων, αλλά και σε ομάδες που βρίσκονται σε πολύ πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, να παρουσιάσουν μια επιχειρηματική ιδέα που να λύνει ένα πρακτικό πρόβλημα στον τουρισμό μέσω της χρήσης της τεχνολογίας. Κεντρικός στόχος, να ωριμάσουν την ιδέα αυτή δίπλα σε ηγέτες του κλάδου, αναγνωρισμένους startuppers και στελέχη μεγάλων εταιριών και τελικά να δημιουργήσουν την επόμενη τεχνολογική νεοφυή επιχείρηση που θα κάνει τη διαφορά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας.

Ο επιταχυντής επιδιώκοντας να προωθήσει την έννοια της καινοτομίας και να συμβάλλει στην αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος προσκαλεί τις ομάδες να συμμετέχουν στο 12ημερο διαγωνιστικό πρόγραμμα, το οποίο θα είναι γεμάτο από mentoring sessions, ομιλίες από ειδικούς του κλάδου και ξεχωριστά workshops. Ο τρόπος επιλογής των σωστών συνεργατών, η σχεδίαση προϊόντος, η χρηματοδότηση, digital marketing, travel trends, οι τεχνικές παρουσίασης κ.ά., καθώς και οι ειδικές συζητήσεις αναφορικά με τον τρόπο που οι διαστημικές υπηρεσίες (Space For Tourism) μπορούν να υποστηρίξουν περισσότερο βιώσιμο τουρισμό και να μάς φέρουν πιο κοντά στη “σύγχρονη κανονικότητα” είναι μόνο ορισμένα από όσα θα βρουν οι υποψήφιοι στο calendar του 3ου Idea Platform.

Ειδικές εκδηλώσεις ενημέρωσης
Στο πλαίσιο, μάλιστα, της ευρύτερης ενημέρωσης σχετικά με το διαγωνισμό Idea Platform, καθώς και πιο ειδικά για τις εφαρμογές με τη χρήση τεχνολογιών διαστήματος, ο Capsule T σε συνεργασία με το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης Space For Tourism από το European Space Agency θα διοργανώσει μια σειρά online εκδηλώσεων για όσες ομάδες επιθυμούν να εργαστούν πάνω σε νέες ιδέες / προτάσεις / λύσεις στον τομέα του τουρισμού με τη χρήση νέων τεχνολογιών, δίνοντας έμφαση σε τομείς όπως: ενέργεια, αειφόρες πρακτικές/εφαρμογές, διαχείριση μεγάλων δεδομένων, εφαρμογές με χρήση διαστημικών τεχνολογιών και δικτύων (δίκτυα 5G, δορυφορικές επικοινωνίες, διασύνδεση, προσβασιμότητα, ασφάλεια μετακινήσεων κ.ά.).

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά των διαδικτυακών εκδηλώσεων που συνδιοργανώνει ο Capsule T με το ESA Space Solutions με κεντρικό θέμα “Τα νέα προγράμματα τεχνολογικής επιχειρηματικότητας στον τουρισμό”

  • θα ανοίξει στις 10 Μαρτίου στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, όπου οι υποψήφιοι θα μυηθούν στους σκοπούς του Idea Platform, θα αφουγκραστούν τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που υπάρχουν στον τουρισμό και θα γνωρίσουν το χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Space for Tourism”
  • θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στην εκδήλωση του οποίου στα ανωτέρω θα προστεθεί και η παρουσίαση του Προγράμματος POWER (Placement Opportunities with Entrepreneurial Reach (Ευκαιρίες Υλοποίησης Πρακτικής Άσκησης με Επιχειρηματικό Προσανατολισμό)
  • και θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαρτίου στο Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “Αρχιμήδης” Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα λάβουν επιπροσθέτως πληροφορίες για το πρόγραμμα Επιτάχυνσης του Κέντρου “Αρχιμήδης”.

Οι ομάδες πρέπει να συμμετέχουν στο Idea Platform με ιδέες για εφαρμογές σε προϊόντα/υπηρεσίες που είναι σχετικές με τους στόχους και τη θεματική ενότητα του προγράμματος, δηλαδή εφαρμογές και λύσεις, όπως:
α) για τον τουριστικό κλάδο ξενοδοχίας και εστίασης, β) για τουριστικές μεταφορές, γ) για μηχανές αναζήτησης κρατήσεων και ηλεκτρονικών τουριστικών γραφείων δ) για τουριστικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, ξεναγήσεις και εκδηλώσεις ε) προϊόντα και λύσεις για αερολιμένες, θαλάσσιο τουρισμό-μαρίνες στ) εφαρμογές και λύσεις αειφορίας (sustainability solutions), όπως εφαρμογές και λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, food waste, ανακύκλωση υλικών κ.ά. ζ) εφαρμογές με χρήση τεχνολογιών διαστήματος σύμφωνα με το πρόγραμμα χρηματοδότησης “Space for Tourism” σε τομείς όπως επικοινωνίες, συνδεσιμότητα, προσβασιμότητα, ασφάλεια μετακινήσεων κ.ά., η) εξειδικευμένες λύσεις επικοινωνίας και προωθητικών ενεργειών κ.ά.

Οι διαγωνιζόμενες ομάδες που θα ολοκληρώσουν επιτυχώς το Idea Platform και θα συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό μέρος κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας, θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματικά έπαθλα, καθώς και δωρεάν υπηρεσίες και παροχές από τους στρατηγικούς συνεργάτες του προγράμματος.

Η απόδοση των βραβείων θα γίνει σύμφωνα με τη συνολική βαθμολογία και τελική αξιολόγηση που θα προκύψει από την Κριτική Επιτροπή κατά την εκδήλωση της βράβευσης και λήξης του προγράμματος.
Η διαβάθμιση των βραβείων είναι: 1ο χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ, 2ο έπαθλο 2.000 ευρώ και 3ο έπαθλο 1.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι 3 νικητές θα έχουν το δικαίωμα να ενταχθούν απευθείας στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης, εφόσον ολοκληρώσουν το πρωτότυπο προϊόντος / υπηρεσίας τους και να συμμετάσχουν ενεργά σε επιπλέον ώρες καθοδήγησης για την καλύτερη προετοιμασία ένταξής τους στον επόμενο κύκλο Επιτάχυνσης. Παράλληλα, θα επωφεληθούν από τις δωρεάν υπηρεσίες/παροχές και επιπλέον mentoring που τούς προσφέρουν οι στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος, Expedia Group και Programize.

Το Idea Platform έχει σχεδιαστεί από την ομάδα του Capsule T και το ΞΕΕ με την ενεργή υποστήριξη και συνδρομή μεγάλων οργανισμών της χώρας, καθώς και startup εταιριών του τουριστικού οικοσυστήματος. Στο πρόγραμμα και φέτος συμπράττουν και συμμετέχουν ως στρατηγικοί συνεργάτες η Google, ο όμιλος Expedia, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το Ίδρυμα Ωνάση, το NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας και η εταιρεία Programize. Επιπλέον, την προσπάθεια του επιταχυντή θα στηρίξουν και εκπρόσωποι αναγνωρισμένων νεοφυών επιχειρήσεων στο χώρο του τουρισμού, όπως οι: Clio Muse Tours, Ferryhopper, Triparound, Welcome Pickups, Woof Together, Workathlon, Zoottle και Travelmyth.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το 3ο Idea Platform του Capsule T ξεκίνησε τη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024