Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΆ. Γκερέκου: Ανάσα η ποσοτική βελτίωση, πρόκληση η ποιοτική αναβάθμιση
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού

Ά. Γκερέκου: Ανάσα η ποσοτική βελτίωση, πρόκληση η ποιοτική αναβάθμιση

Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού είναι στρατηγική επιλογή και για τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, δήλωσε σήμερα η υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου.

Η βουλευτής Κερκύρας και υπεύθυνη του τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου έκανε την ακόλουθη δήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού:

“Οι καλές επιδόσεις που σημειώνει τη φετινή χρονιά ο τουρισμός δίνουν ‘ανάσα’ στην οικονομία και δημιουργούν την υποχρέωση για βαθύτερες τομές. Γιατί πίσω από την ποσοτική βελτίωση εξακολουθεί να κρύβεται μια ποιοτική υστέρηση που δείχνει τα όρια του υφιστάμενου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης στη χώρα μας.

Η αξιοσημείωτη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων συνυπάρχει με την κατάρρευση του εσωτερικού τουρισμού. Η αύξηση του all inclusive δοκιμάζει την αντοχή των μικρομεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. Η άνοδος της κρουαζιέρας και το εντυπωσιακό πλασάρισμα περιφερειακών αεροδρομίων καθιστά επιτακτική την επίλυση προβλημάτων σε υποδομές δημοφιλών προορισμών.

Έχουμε, επομένως, να διανύσουμε αρκετό δρόμο, βήμα-προς-βήμα. Ζητούνται παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των τουριστικών επιχειρήσεων και για τη βιώσιμη φορολόγησή τους ενώ αναμένονται αποτελέσματα από τη βελτίωση των μηχανισμών προώθησης τουριστικών επενδύσεων. Επείγει μια ολοκληρωμένη δέσμη παρεμβάσεων για τον περιορισμό της εκτός σχεδίου δόμησης. Πρέπει επιτέλους να διαχειριστούμε το τεράστιο απόθεμα γερασμένων καταλυμάτων με κίνητρα είτε για απόσυρση, είτε για αλλαγή χρήσης. Και κοντά σε αυτό, να αναμορφωθεί το παρωχημένο σύστημα κατηγοριοποίησης των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων, δηλαδή η απονομή αστέρων και κλειδιών αντίστοιχα.

Η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος δε νοείται δίχως τη διαφοροποίησή του. Η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού είναι στρατηγική επιλογή και για τον εμπλουτισμό των υπηρεσιών και για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ξεκινώντας από αναγκαίες νομοθετικές παρεμβάσεις οι οποίες χρονίζουν, όπως αυτές για τον Ιατρικό Τουρισμό και τον Τουρισμό Υπαίθρου.

Οι δυνατότητες υπάρχουν. Ας αξιοποιήσουμε το φετινό momentum για να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στον τουρισμό μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024