Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑδικαιολόγητη απαγόρευση εισόδου στις Η.Π.Α. καθηγητή του ΕΜΠ καταγγέλλει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αδικαιολόγητη απαγόρευση εισόδου στις Η.Π.Α. καθηγητή του ΕΜΠ καταγγέλλει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αδικαιολόγητη απαγόρευση εισόδου στις Η.Π.Α. του καθηγητή του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και μέλους της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,κ. Γ. Μηλιού, έπειτα από σύλληψη και ανάκριση 5 ωρών το βράδυ της […]

Αδικαιολόγητη απαγόρευση εισόδου στις Η.Π.Α. του καθηγητή του ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο) και μέλους της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.,<...>κ. Γ. Μηλιού, έπειτα από σύλληψη και ανάκριση 5 ωρών το βράδυ της περασμένης Πέμπτης από το FBI στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης καταγγέλλει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κάνοντας παράλληλα λόγο για “πρωτοφανή ενέργεια νέο-μαρκαθισμού και τρομοκρατίας από πλευράς Η.Π.Α.”. Αξίζει να σημειώνεται ότι ο κ. Γ. Μηλιός πήγαινε στις Η.Π.Α. προσκεκλημένος, όπως έκανε κάθε χρόνο, σε συνέδριο που διοργάνωνε το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.:

“Οι αρχές των Η.Π.Α. δεν αρκούνται στο απαράδεκτο καθεστώς της βίζας για τους Έλληνες πολίτες-επισκέπτες, αλλά χρησιμοποιούν ως πρόσχημα και ως όπλο το αντιδημοκρατικό νομικό οπλοστάσιο για τη δήθεν αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, έτσι ώστε να στείλουν ένα μήνυμα προς όλους τους δραστήριους πολίτες της πνευματικής και πολιτικής ζωής στην Ελλάδα και την Ευρώπη, προς όλους όσοι αντιστέκονται με δημόσια πολιτική δράση και δημόσιο λόγο στην λαίλαπα των αντιδημοκρατικών μέτρων που εκπορεύονται από τις Η.Π.Α. και τα οποία συρρικνώνουν καθημερινά τον παγκόσμιο νομικό πολιτισμό, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους κατοχυρωμένους κανόνες των διεθνών σχέσεων.

Ο Γ. Μηλιός είναι ηγετικό στέλεχος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, υποψήφιος βουλευτής, ενεργός από δεκαετίες στο μαζικό κίνημα, και ιδιαίτερα γνωστός για τις εργασίες που έχει δημοσιεύσει και τις εκδόσεις των οποίων προΐσταται, με επίκεντρο την Μαρξιστική Πολιτική Οικονομία. Είναι προφανές ότι οι αρχές των Η.Π.Α. υλοποιούν το δόγμα `της μηδενικής ανοχής` και στρέφονται πλέον εναντίον όλων όσων δεν συμφωνούν απολύτως ή δεν σιωπούν για την κραυγαλέα αντιδημοκρατική πολιτική της ηγεσίας Μπους.

Η ελληνική κυβέρνηση, προσωπικά ο Πρωθυπουργός και η Υπουργός Εξωτερικών, πρέπει να λάβουν άμεσα σαφή θέση γι΄ αυτό το απαράδεκτο γεγονός, να ζητήσουν εξηγήσεις και να διαμαρτυρηθούν επισήμως και δημόσια στις αμερικανικές αρχές.
Είναι ίσως περιττό να επισημάνουμε ότι η ενέργεια αυτή δεν στρέφεται μόνο ούτε κυρίως εναντίον του Γ. Μηλιού. Στρέφεται εναντίον όλου του κόσμου της Αριστεράς. Είναι μια καμπάνα που χτυπάει για όλους”.

Σε συνέντευξη τύπου στο ΔΑΑ, ο καθηγητής κατήγγειλε τις Ηνωμένες Πολιτείες για ποινικοποίηση του πολιτικού φρονήματος, καθώς όπως ανέφερε του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα “χωρίς την παραμικρή αιτιολόγηση”. “Όταν τους ρώτησα για ποιο λόγο υπόκειμαι όλη αυτήν την προσβλητική διαδικασία, οι αμερικανικές αρχές δεν μου έδωσαν καμία εξήγηση” πρόσθεσε.

Ενέργεια απαράδεκτη και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε από την πλευρά του την απαγόρευση εισόδου στις Η.Π.Α. και την ανάκριση του καθηγητή και το γραφείο Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024