Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΆδικη η πρόταση επιβολής πρόσθετου τέλους επί των αεροπορικών ταξιδιών της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Άδικη η πρόταση επιβολής πρόσθετου τέλους επί των αεροπορικών ταξιδιών της Κυβέρνησης και της Ε.Ε.

Aδικη θεωρούν την πρόταση επιβολής πρόσθετου τέλους επί των αεροπορικών ταξιδιών υπέρ των αναπτυσσόμενων χωρών της Αφρικής οι αεροπορικές εταιρίες τακτικών δρομολογίων που λειτουργούν στη Ελλάδα, όπως αναφέρει σε χτεσινή της ανακοίνωση η Ένωση Εκπροσωπών Αεροπορικών Εταιριών Ελλάδος….

Άδικη θεωρούν την πρόταση επιβολής πρόσθετου τέλους επί των αεροπορικών ταξιδιών υπέρ των αναπτυσσόμενων χωρών της Αφρικής<…>οι αεροπορικές εταιρίες τακτικών δρομολογίων που λειτουργούν στη Ελλάδα, όπως αναφέρει σε χτεσινή της ανακοίνωση η Ένωση Εκπροσωπών Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος.

Πιο συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

“Ασφαλώς και πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να ενισχύσει η παγκόσμια κοινότητα τους συνανθρώπους μας που δυστυχούν, αλλά με συνεισφορά από όσο το δυνατόν ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και όχι ξεχωρίζοντας μια συγκεκριμένη κατηγορία.

Η αεροπορική μεταφορά είναι ήδη επιβαρυμένη με διάφορους φόρους και πολύ περισσότερο αυτή τη χρονική περίοδο με την αύξηση των τιμών του πετρελαίου, την πορεία των οποίων κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει.

Ιδιαιτέρως δε η εσωτερική διακίνηση στην Ελλάδα είναι στη χειρότερη κατάσταση λόγω του γνωστού υψηλού κόστους του αεροδρομίου των Σπάτων. Μια πρόσθετη επιβάρυνση θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση της επιβατικής και τουριστικής κίνησης, άμεσες επιπτώσεις στην ταξιδιωτική και αεροπορική βιομηχανία και έμμεσες στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία.

Η Ένωση Εκπροσώπων Αεροπορικών Εταιριών Ελλάδος κάνει έκκληση προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αποφύγουν την επιβολή του φόρου αυτού“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024