Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑδυναμία συνεννόησης μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του υπουργείου Γεωργίας

Αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του υπουργείου Γεωργίας

Το κύριο εμπόδιο για την προσπάθεια ανάπτυξης του χιονοδρομικού κέντρου στο Παγγαίο, σύμφωνα με τον νομάρχη Καβάλας Θεόδωρο Καλλιοντζή, αποτελεί η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του […]

Το κύριο εμπόδιο για την προσπάθεια ανάπτυξης του χιονοδρομικού κέντρου στο Παγγαίο, σύμφωνα με τον νομάρχη Καβάλας<...> Θεόδωρο Καλλιοντζή, αποτελεί η αδυναμία συνεννόησης μεταξύ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του υπουργείου Γεωργίας όσον αφορά την παραχώρηση της επίμαχης έκτασης (300 στρεμμάτων περίπου) στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς το υφιστάμενο νομοθετικό καθεστώς δημιουργεί δυσεπίλυτα προβλήματα (προκειμένου να παραχωρηθεί η οικοπεδική έκταση στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει προηγουμένως το Υπουργείο Γεωργίας να την παραχωρήσει στον ΕΟΤ και στη συνέχεια ο Οργανισμός στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση).

Αυτό τόνισε ο νομάρχης στον υφυπουργό Τουρισμού, Αναστάσιο Λιάσκο κατά τη χθεσινή συνάντηση τους όπου του ανέπτυξε τις προτεραιότητες που υπάρχουν στον τομέα της τουριστικής ανάπτυξης του νομού Καβάλας.

Ο κ. Καλλιοντζής αναφέρθηκε στην αξιοποίηση και ανάπτυξη των Ιαματικών Λουτρών των Ελευθερών, στην ανάδειξη και ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Παγγαίου και στην παροχή διευκολύνσεων για την υπέρβαση των γραφειοκρατικών εμποδίων που υπάρχουν στην προσπάθεια υλοποίησης του Θαλάσσιου Πάρκου της Ν. Ηρακλείτσας.

Ειδικότερα ο κ. Καλλιοντζής τόνισε πως στόχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας και των υπολοίπων εμπλεκομένων φορέων δεν είναι η δημιουργία ενός μεγάλου και ανταγωνιστικού προς το αντίστοιχο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού, χιονοδρομικού κέντρου στο Παγγαίο, αλλά ενός μικρού με υποδομές τέτοιες που να το καθιστούν ελκυστικό και λειτουργικό. Εξάλλου γνωστοποίησε ότι έχει ήδη υπογραφεί η σχετική σύμβαση ανάθεσης σε μελετητικό γραφείο της αναγκαίας μελέτης για την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού κέντρου και την περαιτέρω ανάπτυξή του.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε με τους δημάρχους του νομού Καβάλας και εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κυκλώματος, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στην ανάδειξη της πολιτιστικής, αρχιτεκτονικής και εν γένει τουριστικής φυσιογνωμίας της περιοχής.

Ο κ. Λιάσκος αναφέρθηκε στα γενικότερα ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό στην Ελλάδα και υπογράμμισε ότι οι στόχοι της κυβέρνησης στον συγκεκριμένο τομέα είναι η διαρκής αναβάθμιση και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας, ο παράλληλος εμπλουτισμός του με νέες μορφές εναλλακτικού και ειδικού τουρισμού και η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για το σύνολο του έτους.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024