Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΆφαντοι οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα τονίζει Ιταλικό περιοδικό
"μια βουτιά στην κρίση"

Άφαντοι οι Γερμανοί τουρίστες στην Ελλάδα τονίζει Ιταλικό περιοδικό

Το ιταλικό περιοδικό "L' espresso" σε αφιέρωμα για τον τουρισμό της Ελλάδας με τίτλο Un tuffo nella crisi: δηλαδή μια βουτιά στην κρίση τονίζει την ασφάλεια που υπάρχει στη χώρα μας για τους τουρίστες, αναφέρεται όμως και στην παντελή έλλειψη Γερμανών τουριστών.

Θα είναι, ίσως τυχαίο, αλλά δεν ακούς πουθενά ούτε μια λέξη γερμανικά: ούτε στο κάστρο της Ρόδου, ούτε στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, ούτε στα βράχια της Σίφνου“.

Με τη διαπίστωση αυτή ξεκινά το άρθρο που αφιερώνει στην Ελλάδα, το ιταλικό περιοδικό “L’ espresso”.

“Ακόμη και τις μέρες των διαμαρτυριών στις πλατείες, τα νησιά κι όλη η τουριστική περιοχή της Αθήνας ήταν ασφαλή. Η αίσθηση ανασφάλειας, όμως, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις, πάγωσε τις κρατήσεις και προκάλεσε πολλές ακυρώσεις. Μετά, ανακάμψαμε, αλλά η ζημιά είχε γίνει“, υπογραμμίζει στο περιοδικό η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο απεσταλμένος του ιταλικού περιοδικού προσθέτει ότι “ευτυχώς οι Ιταλοί παραμένουν πιστοί. Γι΄ αυτούς δεν ισχύει καμία κρίση: οικογένειες καταφθάνουν στα ήσυχα νησιά, υπερκινητικοί νέοι στην κατάμεστη Μύκονο“.

Το περιοδικό της Ρώμης αναφέρει, επίσης, ότι υπάρχει κι ο νέος τουρισμός των Ρώσων, με αύξηση 20%, όπως και των Κινέζων, αλλά τονίζει, παράλληλα, ότι “ο εσωτερικός τουρισμός έχει καταρρεύσει”.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα για όλες τις τσέπες κι όλες τις προτιμήσεις”, αναφέρει η υπουργός Τουρισμού, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τον Ιταλό δημοσιογράφο, ο οποίος κάνει αναφορά στις συμφέρουσες τιμές της Σαντορίνης και στους νέους τουρίστες: Βούλγαρους, Ισραηλινούς, Σέρβους, Αυστραλούς, ακόμη και Τούρκους.

Υπάρχουν κρατικά ακίνητα και περιουσίες διαθέσιμα για επενδύσεις. Το υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε ειδικό Ταμείο. Αυτό θα φέρει εισπράξεις και δημιουργία θέσεων εργασίας- το αν επενδύσουν Έλληνες ή ξένοι, δεν έχει διαφορά“, προσθέτει η κα Κεφαλογιάννη.

Ο τουρισμός θα βοηθήσει να ηρεμήσει λίγο το νευρικό μας σύστημα, αλλά δε θα σώσει την Ελλάδα. Δεν νομίζω, πλέον, ότι υπάρχει κάτι που να μπορεί να μας σώσει“, δηλώνει, από την πλευρά του, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.

Ζω με πιστώσεις και έχω πάψει να πληρώνω το σούπερ μάρκετ όπου ψωνίζω. Τα χρήματα είναι σαν το αίμα ή το νερό. Όταν δεν κυκλοφορεί, πεθαίνεις”, προσθέτει ο συγγραφέας του “Ζ”, σύμφωνα με τον οποίο “μια διαφορετική ευρωπαϊκή πολιτική μπορεί να εφαρμοσθεί, ίσως σε δύο χρόνια. Αλλά, στο μεταξύ, η Ελλάδα θα έχει βουλιάξει”.

Σε σχέση, τέλος, με την εξέλιξη, ευρύτερα, της οικονομικής κρίσης, το “L espresso” εκτιμά ότι “αν η κυβέρνηση και η τρόικα δεν καταφέρουν να φτάσουν σε μια συμφωνία που να έχει τις λιγότερες δυνατές καταστρεπτικές συνέπειες, η οργή και η εξέγερση πρόκειται να ξεσπάσουν και πάλι και η Ελλάδα είναι πιθανό να εκδιωχθεί από το ευρώ, όπως εύχεται, ανοικτά, η πιο σκληρή πτέρυγα των Γερμανών συντηρητικών πολιτικών“.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023