Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Καλύμνου

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Καλύμνου

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης με Σκανταλόπετρα διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Καλύμνου το φετινό καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στις 21-27 Αυγούστου,στα πλαίσια ανάδειξης, αξιοποίησης και προβολής της καταδυτικής της κληρονομιάς, βασιζόμενη στις γνώσεις […]

Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης με Σκανταλόπετρα διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Καλύμνου το φετινό καλοκαίρι, και συγκεκριμένα στις 21-27 Αυγούστου,<...>στα πλαίσια ανάδειξης, αξιοποίησης και προβολής της καταδυτικής της κληρονομιάς, βασιζόμενη στις γνώσεις και την εμπειρία των Καλύμνιων Σφουγγαράδων, αλλά και την αθλητική τεχνική που έχει αναπτύξει ο Καλύμνιος ιατρός Καταδυτικής-Υπερβαρικής ιατρικής κ. Νικόλας Τρικοίλης.

Σημειώνεται ότι η μέθοδος της κατάδυσης με Σκανταλόπετρα, που έφτασε σε μέγιστα επίπεδα τελειότητας, σταμάτησε να χρησιμοποιείται από την δεκαετία του 1960 περίπου, λόγω της ανάπτυξης του καταδυτικού εξοπλισμού και της μείωσης των σπογγαλιευτικών πεδίων.

Οι πρώτοι Αγώνες Ελεύθερης Κατάδυσης με Σκανταλόπετρα θα είναι αφιερωμένοι στον Σκεύο Ζερβό, καθηγητή Ιατρικής και αγωνιστή για την απελευθέρωση της Δωδεκανήσου, πατέρα των μεταμοσχεύσεων και της τηλεϊατρικής που είχε περιγράψει και την `Νόσο των γυμνών Σπογγαλιέων`.

Επίσης, στα πλαίσια των αγώνων θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα `Καταδυτικός Τουρισμός – ο νέος Νόμος για τις Καταδύσεις – Καταδυτικά Πάρκα`.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024