Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΑισιόδοξα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Ουγγαρίας
Διεθνής Τουριστική Έκθεση Βουδαπέστης Utazas 2011

Αισιόδοξα μηνύματα από την τουριστική αγορά της Ουγγαρίας

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ιδίως όσον αφορά στην πορεία των κρατήσεων για Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 έως 6 Μαρτίου 2011, η διεθνής τουριστική έκθεση της Βουδαπέστης Utazas 2011. Παρά την […]

Με ιδιαίτερη επιτυχία, ιδίως όσον αφορά στην πορεία των κρατήσεων για Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 έως 6 Μαρτίου 2011, η διεθνής τουριστική έκθεση της Βουδαπέστης<...> Utazas 2011.

Παρά την οικονομική κρίση, 60.000 άτομα επισκέφθηκαν την έκθεση όπου συμμετείχαν 600 εκθέτες από 32 χώρες. Η ελληνική παρουσία υπήρξε εντυπωσιακή, προσελκύοντας πλήθος ενδιαφερομένων αλλά και επαγγελματιών του τουρισμού. Ιδιαίτερα σημαντικό ότι η Κάρπαθος (συνεκθέτης, όπως και η Ρόδος) προκάλεσε το ενδιαφέρον Ούγγρων διοργανωτών να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμά τους.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας – Ουγγαρίας, κ. Παναγιώτης Σκορδάς, είχε επαφές και συζητήσεις με το τουριστικό κύκλωμα της Ουγγαρίας, ενώ έδωσε συνεντεύξεις σε δημοσιογράφους και σε ουγγρικό τηλεοπτικό κανάλι. Επίσης συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση τηλεοπτικού αφιερώματος για ένα ελληνικό προορισμό, στο μεγαλύτερο απο άποψη τηλεθέασης κανάλι της Ουγγαρίας (RTL).

Στη διάρκεια των συσκέψεων με τους σημαντικότερους διοργανωτές ταξιδίων, όπως Neckermann, TUI, αλλά και με μικρότερους, όπως Apollon Travel (αποκλειστικά ελληνικό πρόγραμμα), επισημάνθηκε το γεγονός ότι αναμένεται σημαντική αύξηση για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς για το 2011.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εθνικής στατιστικής Υπηρεσίας της Ουγγαρίας, η Ελλάδα, συνεχίζει να καταλαμβάνει την πρώτη θέση στην αγορά των οργανωμένων ταξιδίων. 150.000 Ούγγροι επισκέφθηκαν το 2010 με οργανωμένα πακέτα τη χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός των Ούγγρων επισκεπτών στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι υπερβαίνει τις 220.000 ετησίως, με ελαφρές αποκλίσεις από χρονιά σε χρονιά. Στη γενική κατάταξη η Ελλάδα (στην ίδια θέση με την Ιταλία), ακολουθεί την οδικώς προσβάσιμη Κροατία, ενώ ακολουθεί κατά πόδας η Τουρκία.

Αξίζει να σημειωθεί η παραδειγματική άψογη συνεργασία του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας – Ουγγαρίας με τις ελληνικές αρχές στην ουγγρική πρωτεύουσα και συγκεκριμένα με τον Πρέσβη της Ελλάδας κ. Γεωργιλέ και τον Εμπορικό Σύμβουλο κ. Μιχαλόπουλο. Η συνεργασία έχει ως αποτέλεσμα τη συνδιοργάνωση πολλών εκδηλώσεων πολιτιστικού και τουριστικού περιεχομένου, με αποτέλεσμα τη συνεχή προβολή της χώρας μας στην Ουγγαρία.

Τον προσεχή Μάιο 12 με 14, πραγματοποιούνται στην διατηρητέα κλειστή Αγορά της Βουδαπέστης, οι «Ημέρες Ελλάδας», όπου η ελληνική γαστρονομία και η τουριστική Ελλάδα, παρουσιάζονται για 3η συνεχή χρονιά, στο ουγγρικό κοινό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024