Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑισθητική ανάπλαση του ΟΛΠ από το ΥΠΤΑΝ
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Αισθητική ανάπλαση του ΟΛΠ από το ΥΠΤΑΝ

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, για την προώθηση της διαφημιστικής προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση των σημείων εισόδου και εξόδου της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, εμπλούτισε δημιουργικά και τον Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας Ακτής Ξαβερίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με σκοπό να φιλοξενηθεί η διαφημιστική καμπάνια του Υπουργείου…

Το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, για την προώθηση της διαφημιστικής προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, έχει προχωρήσει στην αναβάθμιση των σημείων εισόδου και εξόδου της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, εμπλούτισε δημιουργικά<...>και τον Σταθμό Επιβατών Κρουαζιέρας Ακτής Ξαβερίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, με σκοπό να φιλοξενηθεί η διαφημιστική καμπάνια του Υπουργείου για τις οικοτουριστικές διαδρομές, οι οποίες έχουν συγχρηματοδοτηθεί από το Γ΄ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και από το πρόγραμμα INTERREG IIIB ARCHIMED του έργου FISH TOURISM. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται οικοτουριστικές διαδρομές σε δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Σαντορίνη, η αρχαία Ολυμπία και η Αλόννησος.

Η αξιοποίηση του Σταθμού Επιβατών Κρουαζιέρας του ΟΛΠ για την προβολή διαφημιστικών μηνυμάτων με θέματα που προάγουν τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες του ελληνικού τουρισμού στους διερχόμενους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων αποτελεί καθοριστικής σημασίας παρέμβαση, καθώς από το λιμάνι του Πειραιά διέρχονται περισσότεροι από 1,5 εκατομμύριο επιβάτες κρουαζιέρας ετησίως.
Η πρωτοβουλία αυτή έχει στρατηγικό και συμβολικό χαρακτήρα λόγω της μεγάλης σημασίας που αποδίδει το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης στη διαρκώς αυξανόμενη αγορά της κρουαζιέρας, η οποία προσελκύει περισσότερα από 11 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.

Το λιμάνι του Πειραιά, με λειτουργικότητα, υποδομές και εξοπλισμό διεθνών προδιαγραφών, έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει στην Ανατολική Μεσόγειο καθιστώντας την Ελλάδα όχι μόνο μια νέα ανερχόμενη δύναμη στη δραστηριότητα της Κρουαζιέρας, αλλά και προορισμό αξιώσεων για υψηλού επιπέδου τουρίστες με πολλαπλά οφέλη για την Εθνική οικονομία.

Οι αισθητικές παρεμβάσεις αναμόρφωσης των σημείων εισόδου και εξόδου της Χώρας είναι σε συνέχεια των ενεργειών προώθησης της νέας ταυτότητας του Υπουργείου για την αναβάθμιση των χώρων διακίνησης τουριστών. Ανάλογες αισθητικές παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκαν στους σταθμούς διοδίων της Ελευσίνας, της Κορίνθου, του Σχηματαρίου και των Αφιδνών κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα, οι οποίες απέσπασαν ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024