Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑκτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Αλεξάνδρειας

Ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Αλεξάνδρειας

Την είδηση ότι η πρωτοβουλία της σύνδεσης της Καβάλας με την Αλεξάνδρεια προχωράει και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα, αποκάλυψε στη τοπική εφημερίδα ΅Νέα ΕγνατίαΆ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, […]

Την είδηση ότι η πρωτοβουλία της σύνδεσης της Καβάλας με την Αλεξάνδρεια προχωράει και πολύ σύντομα θα έχουμε νέα, αποκάλυψε στη<...> τοπική εφημερίδα ΅Νέα ΕγνατίαΆ ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Aγγελος Τσατσούλης.

Το δημοσιεύμα αναφέρει ότι, η υπερνομαρχία Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης είχε αναλάβει την εκπόνηση μελέτης που ήταν και ο προπομπός αυτής της προσπάθειας. Ο κ. Τσατσούλης αρκέστηκε μόνο να πει πως ο φορέας που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία δεν είναι από την Καβάλα και ότι αυτό που ζητήθηκε από το Επιμελητήριο ήταν απλά και μόνο η στήριξη, την οποία φυσικά και παρείχε. Ακόμη, άφησε να εννοηθεί ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το θέμα που είναι εξαιρετικής σημασίας για την Καβάλα. Ίσως το έργο αυτό να σηματοδοτήσει την απαρχή των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των επιχειρηματιών της Καβάλας με τον αραβικό κόσμο.

Να σημειώσουμε ότι το θέμα απασχόλησε τη «Ν.Ε.» πριν από ένα χρόνο, με αφορμή τη μελέτη σκοπιμότητας για τη λειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Καβάλας – Αλεξάνδρειας η οποία ανατέθηκε από τη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης στην εταιρία EUROACTION A.E.

Η μελέτη στη συνέχεια επρόκειτο να κατατεθεί προς αξιολόγηση στα υπουργεία Εμπορικής Ναυτιλίας, Οικονομίας και Εξωτερικών, από όπου αναμένονταν να δοθεί ή όχι το πράσινο φως για την ενεργοποίησή της. «Βάλαμε τις βάσεις και προχωράμε. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από την πλευρά της Αλεξάνδρειας» ανέφερε τότε ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Κώστας Τάτσης.

Οι πρώτες επαφές με τις προξενικές αρχές της Ελλάδας στην Αίγυπτο και με το Επιμελητήριο της Αιγύπτου, για την απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση Καβάλας – Αλεξάνδρειας, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2008 με πρωτοβουλία της προέδρου του Ινστιτούτου «Μοχάμετ Aλι», Aννας Μισσιριάν. Ένθερμος υποστηρικτής της ιδέας στάθηκε ο πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας – Ξάνθης, Κώστας Τάτσης, ο οποίος συμφώνησε με τη χρηματοδότηση της μελέτης σκοπιμότητας της ακτοπλοϊκής γραμμής.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024