Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Ανακόλουθος ο λόγος του υπουργού Τουρισμού με τις πρακτικές του'
Τουριστική πολιτική

Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Ανακόλουθος ο λόγος του υπουργού Τουρισμού με τις πρακτικές του'

'Την ώρα που ο κ. Κικίλιας καλλιεργεί μία επίπλαστη πραγματικότητα μέσω μιας δραστήριας αρθρογραφίας για τον τουρισμό, λησμονεί με πλέον εξόφθαλμο τρόπο το γεγονός ότι ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες ένας αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης που επί της ουσίας εκτόπισε όλη τη μικρομεσαία τουριστική επιχειρηματικότητα από τη δυνατότητα άντλησης καθοριστικών ενισχύσεων', σημειώνει ο αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ.

“Είναι θετικό που ο κ. Κικίλιας αναγνωρίζει την τεράστια συνδρομή του τουρισμού στη λαϊκή οικονομία της χώρας, όπως αναφέρει συγκεκριμένα σε άρθρο του. Τα λεγόμενα όμως, του υπουργού Τουρισμού έρχονται σε αντιδιαστολή με την έλλειψη ενός συντονισμένου στρατηγικού σχεδιασμού που σε καμία περίπτωση δεν έχει καταφέρει να ανατρέψει μέσα από τις ανοιχτές συζητήσεις στη Βουλή, αλλά και τη γύμνια του κρατικού μηχανισμού στην οργάνωση ενός τόσο κρίσιμου τομέα“. Αυτά σημειώνει ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Και συνεχίζει: “Την ώρα που ο κ. Κικίλιας καλλιεργεί μία επίπλαστη πραγματικότητα μέσω μιας δραστήριας αρθρογραφίας για τον τουρισμό, λησμονεί με πλέον εξόφθαλμο τρόπο το γεγονός ότι ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες ένας αναπτυξιακός νόμος της κυβέρνησης που επί της ουσίας εκτόπισε όλη τη μικρομεσαία τουριστική επιχειρηματικότητα από τη δυνατότητα άντλησης καθοριστικών ενισχύσεων.

Έχουμε υποστηρίξει με πολλές προτάσεις την ανάγκη ύπαρξης ενός στρατηγικού σχεδίου για τον τουρισμό, αλλά και τη διασύνδεσή του με δράσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης και του κεντρικού κράτους που θα βελτιώνουν τους κοινωνικούς δείκτες για τους μόνιμους κατοίκους και θα εξυπηρετούν ιδανικότερα και με υγειονομική  ασφάλεια τη διαμονή των τουριστών.

Όσο, ο κ. Κικίλιας θα εκμεταλλεύεται τη φιλότιμη προσπάθεια του κόσμου του τουρισμού και τις μεμονωμένες ενέργειες εξωστρέφειας της τοπικής αυτοδιοίκησης να συνταχθούν μπροστά στην άφιξη της νέας τουριστικής περιόδου, άλλο τόσο θα του υπενθυμίζουμε συστηματικά την ανεπάρκειά του, αλλά και την απροθυμία του να παρέμβει θεσμικά και στρατηγικά για την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος.

Καλά τα λόγια κ. Κικίλια, αρκεί να τα θυμάστε όταν νομοθετείτε στη Βουλή εσείς και οι συναρμόδιοι υπουργοί σας για τον τουρισμό!”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024