Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Ιατρικός τουρισμός με σχέδιο και όχι επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς κε Κικίλια'
Ιατρικός τουρισμός

Αλ. Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ): 'Ιατρικός τουρισμός με σχέδιο και όχι επικοινωνιακούς βερμπαλισμούς κε Κικίλια'

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα η ζήτηση του ιατρικού τουρισμού αυξάνεται ραγδαία, γεγονός που οφείλεται στις δημογραφικές αλλαγές και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Γι'αυτό και στον τομέα αυτό παρουσιάζεται μια πραγματική ευκαιρία για την Ελλάδα.

“Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν τα εγκαίνια του Γραφείου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στην Αθήνα για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών. Ο υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας ‘αξιοποίησε’επικοινωνιακά το γεγονός για να παρουσιάσει την εξέλιξη αυτή ως επιστέγασμα της καλής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση υπό την καθοδήγηση φυσικά, του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη. Συνήθεις οι επικοινωνιακοί βερμπαλισμοί του κ. υπουργού. Ωστόσο, το μαύρο ρεκόρ των θανάτων στη χώρα μας, πάνω ακόμα και από τα επίπεδα της Ιταλίας που μας συγκαταλέγει στις πρώτες θέσεις των χωρών της Ευρώπης με το υψηλότερο ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού, δε δικαιώνει αυτή την μεθόδευση  του κ. Κικίλια”. Τα ανωτέρω αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Ν. Κέρκυρας και αναπλ. τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια σε παγκόσμια κλίμακα η ζήτηση του ιατρικού τουρισμού αυξάνεται ραγδαία, γεγονός που οφείλεται στις δημογραφικές αλλαγές και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής. Γι’αυτό και στον τομέα αυτό παρουσιάζεται μια πραγματική ευκαιρία για την Ελλάδα.

“Η ρύθμιση του πλαισίου του θεματικού τουρισμού, όπως είναι ο ιατρικός τουρισμός, αποτέλεσε για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στρατηγική προτεραιότητα. Με το νόμο 4582/2018 δόθηκαν σαφείς ορισμοί του Τουρισμού Υγείας, ενώ προβλέφθηκε η σύσταση στον ΕΟΠΥΥ Ηλεκτρονικού Μητρώου Τουρισμού Υγείας προκειμένου να υφίσταται συνολική καταγραφή των παρόχων υπηρεσιών Τουρισμού Υγείας.

Σε ένα εύφορο έδαφος λοιπόν με υψηλούς τουριστικούς δείκτες όπως η χώρα μας, το ενδιαφέρον δραστηριοποίησης με αυτή τη μορφή τουρισμού είναι όντως έντονο. Επιπρόσθετα, η χώρα μας διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό προσωπικό και έτσι, ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να ενισχύσει περαιτέρω το κύρος της ελληνικής ιατρικής καθώς και να προσελκύσει τουρίστες, δημιουργώντας σημαντικές προϋποθέσεις πολλαπλής ανάπτυξης”, σημειώνει.

Και καταλήγει: “Επειδή είναι βέβαιο πως ο κ. Κικίλιας ακολουθώντας τη συνταγή του κ. Μητσοτάκη δεν θα επιχειρήσει το διάλογο για το σχεδιασμό του νέου αυτού πλαισίου, του υπογραμμίζουμε πως είναι καθοριστική η συνεργασία με τις περιφέρειες, τους δήμους και τους τοπικούς φορείς σε συνδυασμό με την ενσωμάτωση της ανάπτυξης των επιχειρήσεων μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ αλλά και του Ταμείου Ανάκαμψης. Κι επειδή, ο κίνδυνος δημιουργίας ενός πλαισίου χωρίς κανόνες είναι υπαρκτός, του επισημαίνουμε τη σπουδαιότητα του δημόσιου χαρακτήρα του Ιατρικού Τουρισμού, απέναντι στις όποιες ορέξεις ιδιωτικών συμφερόντων να τον ελέγξουν. Ο ιατρικός τουρισμός πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή στη χώρα μας που όπως, φαίνεται είναι ήδη έτοιμη να τον υποδεχθεί”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023
30/05/2023