Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑλ. Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απαξιώνουν, για να λεηλατήσουν τον εθνικό αερομεταφορέα
Χαιρετισμός του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση της ΟΣΠΑ

Αλ. Τσίπρας: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ απαξιώνουν, για να λεηλατήσουν τον εθνικό αερομεταφορέα

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας παραβρέθηκε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας στο Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”. Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας […]

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας παραβρέθηκε χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας στο<...> Αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας τόνισε:

“Φίλες και φίλοι, πρώην εργαζόμενοι του δημόσιου εθνικού αερομεταφορέα, εργαζόμενοι που σήμερα βρίσκεστε στο δρόμο, άνεργοι πρώην συμβασιούχοι της Ολυμπιακής δεν είναι η πρώτη φορά που ανταμώνουμε σε δικές σας εκδηλώσεις. Είναι όμως η πρώτη φορά που αισθάνομαι ειλικρινά μεγάλη δυσκολία, γιατί έχω απέναντί μου ανθρώπους που βρίσκονται ξεκρέμαστοι στο δρόμο, εξαπατημένους εργαζόμενους που τους υποσχέθηκαν ότι θα δοθεί λύση στο πρόβλημα στο εργασιακό τους, άνεργους συμβασιούχους και ξέρω ότι εσείς δεν είστε απλά νούμερα, μια στατιστική όπως νομίζει ο κ. Ρέππας και η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου. Είστε άνθρωποι με πραγματικές ανάγκες, που δεν έχετε τη δυνατότητα να στείλετε τα παιδιά σας στο φροντιστήριο, που δεν ξέρετε τι σας ξημερώνει την επόμενη μέρα και αυτοί σας κοροϊδεύουν. Και σήμερα κρύβονται.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε εδώ. Και είχαμε πει ότι η λύση που σας προτείνουν είναι μια λύση εξαπάτησης, δυστυχώς. Δέκα χρόνια μετά δικαιωνόμαστε και είναι οδυνηρό.

Αρνηθήκαμε αυτήν την ψεύτικη λύση που πρότεινε η κυβέρνηση γιατί γνωρίζαμε ότι το μόνο που κάνουν οι κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. μια εικοσαετία τώρα είναι να απαξιώνουν, να δυσφημούν προκειμένου να λεηλατήσουν το δημόσιο πλούτο, να λεηλατήσουν τον εθνικό αερομεταφορέα.

Θυμηθείτε τι σας λέγανε και τι μας λέγανε. Ότι κάθε μέρα που περνάει ένα εκατομμύριο ευρώ πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι για χάρη σας. Πού πήγε λοιπόν αυτό το ένα εκατομμύριο ευρώ που δεν το πληρώνουμε πια; Έγιναν σχολεία; Έγιναν νοσοκομεία; Αντιθέτως, το μόνο που έγινε ένα χρόνο μετά είναι τέσσερις χιλιάδες μόνιμοι στον αέρα, τέσσερις χιλιάδες συμβασιούχοι είναι άνεργοι και στο τοπίο των αερομεταφορών να επικρατεί το καρτέλ της ιδιωτικοποιημένης Ολυμπιακής του κ. Βγενόπουλου και της Aegean του κ. Βασιλάκη. Και να προχωράνε και σε εκχώρηση μετοχών του δημοσίου και στην HOCHTIEF να δώσουν ακόμα μεγαλύτερο χρόνο στη διατήρηση του `Ελ. Βενιζέλος` απ`αυτήν την παρακμιακή σύμβαση. Και το μόνο που έχει μείνει πάνω στα ερείπια της Ολυμπιακής είναι βλέψεις, σχέδια ώστε το Ελληνικό να γίνει καζίνο. Και τα αεροδρόμια τα περιφερειακά με ΣΔΙΤ να δοθούν σε ιδιώτες.

Ένα χρόνο μετά κρύβεται η κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου και δε δέχεται να συναντήσει εσάς. Το μόνο που δέχεται να κάνει είναι να συναντά τους εκπροσώπους της τρόικα, προκειμένου να τους δίνει εγγυήσεις ότι θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που επιβάλλει.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξαναφέρουμε το θέμα της δημόσιας Ολυμπιακής -και δεν θα είναι η πρώτη φορά- θα μας είναι πολύ χρήσιμο αυτό το μπλουζάκι που μας κάνατε σήμερα δώρο. Και να το δει ο κ. Ρέππας, ο οποίος αρνείται να συνομιλήσει μαζί σας. Τουλάχιστον να δει ότι εσείς είστε ακόμα ζωντανοί, αγωνίζεστε για τη ζωή, παλεύετε για την επιβίωση και θα μείνετε όρθιοι απέναντι σ`αυτόν τον οδοστρωτήρα. Θέλουν να είστε τα πρώτα θύματα του μνημονίου κι αυτής της πολιτικής. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη να παραδοθούμε. Θα δώσουμε τον αγώνα για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
31/05/2023
30/05/2023
29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023