Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑλ. Βασιλικός για πτώχευση FTI: “Ανάγκη για ευρωπαϊκή νομοθετική ‘ομπρέλα’ προστασίας καταναλωτών – ξενοδόχων”
Tour Operators

Αλ. Βασιλικός για πτώχευση FTI: “Ανάγκη για ευρωπαϊκή νομοθετική ‘ομπρέλα’ προστασίας καταναλωτών – ξενοδόχων”

vasilikos

Ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός τονίζει την ανάγκη για ευρωπαϊκή νομοθετική προστασία μετά την πτώχευση του Τ.Ο. FTI.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με την πτώχευση του γερμανικού Τ.Ο. FTI με έδρα το Μόναχο, ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Αλέξανδρος Βασιλικός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Αποδεικνύεται μία ακόμη φορά πως ο τουρισμός δεν προσφέρεται ούτε για υπεραισιοδοξία ούτε για εφησυχασμό, αφού από τη μια στιγμή στην άλλη μπορούν να ανατραπούν πολλά δεδομένα. Μέλημα όλων μας τώρα είναι να τύχουν της ζεστής ελληνικής φιλοξενίας οι επισκέπτες που βρίσκονται στη χώρα μας μέσω του συγκεκριμένου Tour Operator. Ωστόσο δεν μπορεί κάθε φορά η αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων να επαφίεται αποκλειστικά στη φιλοπατρία του ξενοδόχου, ο οποίος υφίσταται και την οικονομική ζημιά. Πρέπει άμεσα να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή νομοθετική ομπρέλα, η οποία θα επιτρέπει στα κράτη – μέλη να παρεμβαίνουν προστατεύοντας τα δικαιώματα των καταναλωτών – επισκεπτών αλλά και των ξενοδόχων”.

Και ο κ. Βασιλικός συμπλήρωσε: “Τώρα, για τη συγκεκριμένη περίπτωση, είμαστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την κυβέρνηση διερευνώντας πως μπορούν να μετριασθούν οι οικονομικές απώλειες για τους ξενοδόχους – μέλη μας”.

Υπενθυμίζεται ότι FTI Touristik GmbH, μητρική εταιρεία του Ομίλου FTI, του τρίτου μεγαλύτερου ταξιδιωτικού πράκτορα στην Ευρώπη και με σημαντική παρουσία και στην ελληνική αγορά, κατέθεσε αίτηση για την έναρξη της διαδικασίας αφερεγγυότητας στο Τοπικό Δικαστήριο του Μονάχου προχθές, 3 Ιουνίου 2024 -αρχικά, μόνο η μητρική, αλλά θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αιτήσεις και για άλλες εταιρείες του Ομίλου (η Windrose Finest Travel GmbH θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της).

7.500 τουρίστες του FTI σε 250 ξενοδοχεία ανά την Ελλάδα

“Ξεκρέμαστοι” βρίσκονται  7.500 τουρίστες σε 250 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα εξυπηρετηθούν μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές τους και θα επιστρέψουν στη χώρα τους χωρίς προβλήματα. Ο FTI στη χώρα μας δραστηριοποιούνταν κατά 70% στην Κρήτη και τη Ρόδο, κατά 20% στη Κέρκυρα και τη Κω, και το υπόλοιπο 10% σε διάφορες άλλες περιοχές. Από πλευράς Υπουργείου Τουρισμού ανακοινώθηκε ότι ήδη έχουν γίνει σχετικές επαφές από το γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας, ενώ στελέχη του ΕΟΤ είναι σε επικοινωνία με την ΠΟΞ  και τον αντιπρόσωπο της FTI  στην Ελλάδα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024