Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΆλυτο το πρόβλημα των παράνομων καταλυμάτων, λένε οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας
Ξενοδοχία

Άλυτο το πρόβλημα των παράνομων καταλυμάτων, λένε οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας παρούσα στην πρώτη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς στο Βόλο.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας συμμετείχε την Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου, στην πρώτη συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και επικεφαλή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Αλέξη Τσίπρα, με παραγωγικούς φορείς του Βόλου, στο ξενοδοχείο Park Hotel.

Η Ένωση Ξενοδόχων, από την πλευρά της, έθεσε υπόψη του τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, όπως το υψηλό ενεργειακό κόστος, αλλά και το άλυτο πρόβλημα των παράνομων καταλυμάτων, που δύσκολα αντιμετωπίζεται, δεδομένου ότι αυτά λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και χωρίς έλεγχο.  

“Επισημάναμε ειδικά τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ και άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να καταργηθεί συνολικά ο ΕΝΦΙΑ, διότι τα ξενοδοχεία και τα καταλύματα είναι ‘εργαλεία δουλειάς’, αλλά και το τέλος διανυκτέρευσης, η εφαρμογή του οποίου στα ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα της χώρας, προοριζόταν να είναι ένας προσωρινός φόρος, αλλά τελικά, αντί να καταργηθεί, έχει παραμείνει.

Σε ό,τι αφορά στα προγράμματα ανάπτυξης ΕΣΠΑ, τον ενημερώσαμε ότι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αποκλείονται από τη χρηματοδότηση, καθώς δεν καλύπτουν μία Ε.Μ.Ε. Άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να δικαιούνται ΕΣΠΑ και χωρίς μονάδα εργασίας, καθώς οι ίδιοι οι επιχειρηματίες πρέπει να θεωρούνται εργαζόμενοι, να καλύπτουν αυτή τη μονάδα και άρα να μην αποκλείονται”.

“Παρουσιάσαμε όλα τα θέματα, που αφορούν σε προβλήματα της περιοχής μας και αναμένουμε διευκρινίσεις από τον κ. Τσίπρα, καθώς δεσμεύτηκε να απαντήσει στα ερωτήματα και τα αιτήματά μας”, καταλήγει η Ένωση σε ανακοίνωσή της.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023
18/09/2023
15/09/2023