Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-Διατροφή'All-Inclusive: Βιώσιμο μόνο υπό προϋποθέσεις", λένε οι εστιάτορες της Ρόδου
Εστίαση

'All-Inclusive: Βιώσιμο μόνο υπό προϋποθέσεις", λένε οι εστιάτορες της Ρόδου

Το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου καλεί τους ξενοδόχους να επανεξετάσουν την πρόταση της αναπλ. υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για συνεργασία μεταξύ εστιατόρων και ξενοδόχων, που θα χορηγούν ειδικά voutcher στους τουρίστες, προκειμένου ένα γεύμα ημερησίως να διοργανώνεται στα τοπικά εστιατόρια.

Βιώσιμο, μόνον εφόσον εξασφαλισθούν βιώσιμες οικονομικές συνθήκες στις τοπικές οικονομίες θεωρεί το “All-Inclusive” το Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου “Η Πρωτοπορία” και ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Κλούβας.

“Για άλλη μια χρόνια στο ζενίθ της τουριστικής κίνησης, οι ντόπιοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, διαπιστώνουμε ότι στο νησί μας το τουριστικό μοντέλο all-inclusive, εμπνευσμένο από τους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα οικονομικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας”, επισημαίνει το Σωματείο. “Άλλωστε, όπου εφαρμόστηκε το μοντέλο αυτό, οι ανεξάρτητοι, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, μετετράπησαν σε υπάλληλοι μεγάλων μονάδων. Ακολούθησε μείωση του εισοδήματος των ντόπιων και πλήρης οικονομική εξάρτηση της πλειοψηφίας των πολιτών, από πολυεθνικές, που αποφασίζουν με αποκλειστικά ιδιοτελή κριτήρια, το που θα στείλουν τους τουρίστες.

Το απρόσωπο σύστημα με ‘τα βραχιολάκια της συμφοράς’ και η ανύπαρκτη σχέση μεταξύ του παροχέα υπηρεσιών και του τουρίστα, που χαρακτηρίζει το all inclusive, οδηγούν στο να μην προτιμήσουν ξανά οι τουρίστες τον ίδιο τουριστικό προορισμό, όπως συνέβαινε στον τόπο μας, με τις οικογένειες που μας επισκέπτοντο, λόγω των καλών σχέσεων που ανέπτυσσαν με τον ντόπιο πληθυσμό. Ακόμα ένα χαρακτηριστικό του συστήματος, είναι οι πάμπολλες διαμαρτυρίες για την ποιότητα των τροφίμων και των ποτών, που παρέχονται στους εσώκλειστους τουρίστες αρκετών ξενοδοχείων.

Έτσι, η διαιώνιση του σημερινού, απαράδεκτου μοντέλου all inclusive, απειλεί κατάφωρα τον χαρακτήρα του προορισμού της Ρόδου, που οι τουρίστες πληρώνουν για να δουν, αφού από την αρχή μέχρι το τέλος των διακοπών, δραστηριοποιούνται στον ξενοδοχειακό χώρο, ως σύγχρονοι φυλακισμένοι”.

Στον τομέα δε, που αφορά στο Σωματείο Εστιατόρων Ρόδου, ο πρόεδρος κ. Γιάννης Κλούβας, καλεί τους ξενοδόχους να επανεξετάσουν την πρόταση της αναπληρώτριας υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για συνεργασία μεταξύ εστιατόρων και ξενοδόχων, οι οποίοι θα χορηγούν ειδικά voutcher στους τουρίστες, προκειμένου ένα γεύμα ημερησίως να διοργανώνεται στα τοπικά εστιατόρια.

“Διότι, μόνο εφόσον εξασφαλιστούν ισότιμες οικονομικές συνθήκες στην τοπική αγορά, θα μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμο σύστημα all inclusive. Αλλιώς, τα κέρδη των επιχειρήσεων, θα συνεχίσουν να επαναπατρίζονται στο εξωτερικό και οι τουρίστες, θα επισκέπτονται τη Ρόδο, αφήνοντας τα πορτοφόλια στο σπίτι τους…”, καταλήγουν οι Ρόδιοι εστιάτορες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024