Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Κανένα πρόβλημα με τις θεωρήσεις τουριστικής βίζας από τη Ρωσία' λέει ο Ν. Ξυδάκης
Τουριστική πολιτική

'Κανένα πρόβλημα με τις θεωρήσεις τουριστικής βίζας από τη Ρωσία' λέει ο Ν. Ξυδάκης

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι μη έγκαιρες θεωρήσεις διαβατηρίων σε όλο το διάστημα είναι 20, άρα κάτω από 0,5% και οφείλονται σε τεχνικές ατέλειες των φακέλων με τα δικαιολογητικά. Μέχρι τις 10 Μαΐου θα έχουν βγει όλες οι θεωρήσεις παρά την πίεση.

Στη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις θεωρήσεις τουριστικής βίζας από τη Ρωσία, προχώρησε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Νίκος Ξυδάκης.

Ο κ. Ξυδάκης παραδέχτηκε ότι υπήρξε πίεση και ελλείψεις προσωπικού το προηγούμενο διάστημα στο ελληνικό Προξενείο στη Ρωσία, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι πλέον έχουν ήδη μεταβεί στο προξενείο 8 υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών, 10 αστυνομικοί και ένας διπλωμάτης, ενώ όπως ισχυρίστηκε εντός του Μαΐου το προξενείο θα βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη με 100 άτομα προσωπικό.

Σχολιάζοντας, δε, τα δημοσιεύματα που θέλουν πολλοί Ρώσοι τουρίστες να έχουν ακυρώσει τις κρατήσεις τους στην Ελλάδα λόγω μη θεώρησης βίζας, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν ισχύουν και υποστήριξε συγκεκριμένα ότι “οι μη έγκαιρες θεωρήσεις διαβατηρίων σε όλο το διάστημα είναι 20 άρα κάτω από 0,5% και οφείλονται σε τεχνικές ατέλειες των φακέλων με τα δικαιολογητικά. Μέχρι τις 10 Μαΐου θα έχουν βγει όλες οι θεωρήσεις παρά την πίεση”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024