Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοί'Πορεία' στην 'Ελλάδα –τότε και σήμερα'
ΕΟΤ

'Πορεία' στην 'Ελλάδα –τότε και σήμερα'

Παρουσίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού 'Πορεία', που διακρίθηκε σε μαθητικό διαγωνισμό, μεταξύ των ουμανιστικών γυμνασίων της Βαυαρίας, με θέμα 'Η Ελλάδα – Τότε και σήμερα'.

Στο πλαίσιο της επίσημης εκδήλωσης προς τιμή του Βαυαρού πρωθυπουργού, κ. Horst Seehofer, που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, κατά την οποία του απονεμήθηκε το “Ελληνοβαυαρικό Πολιτιστικό Βραβείο” από τον Μητροπολίτη Γερμανίας κ.κ. Αυγουστίνο, έγινε η παρουσίαση του επιτραπέζιου παιχνιδιού “Πορεία”, το οποίο διακρίθηκε σε μαθητικό διαγωνισμό, μεταξύ των ουμανιστικών γυμνασίων της Βαυαρίας, με θέμα “Η Ελλάδα – Τότε και σήμερα”.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη με πρωτοβουλία του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας, σε συνεργασία με το Βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας και το Ίδρυμα “Παλλάδιο”. Στους δύο νικητές του διαγωνισμού, ο ΕΟΤ προσέφερε από ένα πακέτο διακοπών στην Ελλάδα.
Το εν λόγω παιχνίδι, μέσω μιας σειράς ερωτοαπαντήσεων, δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να περιηγηθούν σε όλη τη χώρα, να γνωρίσουν την ιστορία, τις παραδόσεις, τα αξιοθέατα και τον πολιτισμό κάθε προορισμού.

Στην παρουσίαση του παιχνιδιού, παρέστησαν ο τιμώμενος πρωθυπουργός της Βαυαρίας, ο Μητροπολίτης Γερμανίας, κ.κ. Αυγουστίνος, ο ομοσπονδιακός υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Hans-Joachim Fuchtel, πρώην πρωθυπουργοί και Βαυαροί υπουργοί, όπως και εκπρόσωποι του βαυαρικού Κοινοβουλίου και φορέων του Ελληνισμού.

Η διευθύντρια του Γραφείου ΕΟΤ Γερμανίας κα Ευτυχία Αϊβαλώτου, ο εκπρόσωπος του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας, κ. Κουσλ και η πρόεδρος του Ιδρύματος “Παλλάδιο”, δρ. Βασιλεία Τριάρχη, αναφέρθηκαν στη σημασία της ανθρωπιστικής παιδείας για το “χτίσιμο” γεφυρών στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο λαούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024