Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναγκαία η ανακατανομή ρόλων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα
6o Συνέδριο ΣΕΤΕ με θέμα «Τουρισμός & Ανάπτυξη»

Αναγκαία η ανακατανομή ρόλων μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Η ανάγκη για ανακατανομή ρόλων και υπευθυνοτήτων μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και κοινωνίας στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης της πολιτικής για την τουριστική ανάπτυξη ήταν το κυριότερο μήνυμα από την εναρκτήρια εκδήλωση του 6ου Συνέδριου του ΣΕΤΕ

Η ανάγκη για ανακατανομή ρόλων και υπευθυνοτήτων μεταξύ κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και κοινωνίας στο πλαίσιο μιας συνολικής προσέγγισης της πολιτικής για την τουριστική ανάπτυξη ήταν το κυριότερο μήνυμα από την εναρκτήρια εκδήλωση<...>του 6ου Συνέδριου του ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων), «Τουρισμός & Ανάπτυξη».

Ο επίσημος ομιλητής, κ. Carlos Vogeler, Πρόεδρος των Affiliate Members του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, αφού τόνισε την ανάγκη για ανάπτυξη συνεργειών μέσα σε ένα σταθερό οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, πρότεινε τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του δημόσιου τομέα στην κατεύθυνση του συνδιαμορφωτή της στρατηγικής της τουριστικής ανάπτυξης.

Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του είναι τα ακόλουθα:


  • Η συμβολή του τουρισμού στο ΑΕΠ στην παγκόσμια οικονομία φτάνει το 10,3%.

  • Οι διεθνείς αφίξεις έφτασαν τα 850 εκατ. παγκοσμίως, δημιουργώντας έσοδα 735 δισ. USD.

  • Η καταγραφή των στατιστικών είναι υποχρέωση της πολιτείας, μιας και αποτελεί εργαλείο για τη διαμόρφωση της τουριστικής πολιτικής.

  • Σύμφωνα με στοιχεία των τελευταίων 25 χρόνων, ο τουρισμός μπορεί να επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, αλλά παρουσιάζει άμεση ανάκαμψη.

  • Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού προβλέπει ότι τα διεθνή ταξίδια θα διπλασιαστούν μέχρι το 2020 και θα φτάσουν τις 1,6 δισ. διεθνείς αφίξεις, με τα έσοδα να αγγίζουν τα 2 τρισ. USD.

  • H Κίνα θα είναι γίνει ο 1ος προορισμός στον κόσμο, με τις αφίξεις να φτάνουν τα 130 εκατ., ενώ θα ακολουθούν η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ισπανία.

  • Η Γερμανία θα είναι η 1η χώρα σε εξερχόμενο τουρισμό και μαζί με την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, την Κίνα και το Ηνωμένο Βασίλειο θα αντιπροσωπεύουν το 40% του εξερχόμενου τουρισμού.

  • Υπάρχουν ακόμα τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης, τόσο από τις σημερινές αγορές όσο και από τις αναδυόμενες, στις οποίες υπάρχει μια δυναμικά αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη (Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Ινδία, Κορέα, Σιγκαπούρη, Μέση Ανατολή, Μεξικό και Βραζιλία).

  • Το προφίλ και η συμπεριφορά των ταξιδιωτών παρουσιάζουν σημαντικές μεταβολές. Οι ταξιδιώτες γίνονται όλο και περισσότερο έμπειροι και ενδιαφέρονται για την ασφάλεια. Η γήρανση του πληθυσμού είναι πραγματικότητα, δημιουργώντας μια νέα ομάδα ταξιδιωτών (με καλή υγεία και οικονομική κατάσταση), η οποία αναζητά νέες εμπειρίες που θα ανταποκρίνονται στις δικές της ανάγκες.


Το Συνέδριο συνεχίζεται σήμερα, Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2007, με δυο ενότητες:
  • Παγκόσμιες τάσεις και παράγοντες που επηρεάζουν τις στρατηγικές για την τουριστική πολιτική.

  • Όταν η προσφορά συναντά τη ζήτηση: Οι ταξιδιώτες-πελάτες του μέλλοντος και πως οι τουριστικές επιχειρήσεις θα αντιδράσουν.


Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλου κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024