Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναγκαία η διασφάλιση βιωσιμότητας του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος

Αναγκαία η διασφάλιση βιωσιμότητας του χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων

Την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του νέου φορέα που θα διαχειριστεί τις τουριστικές δράσεις της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων και φυσικά του χιονοδρομικού κέντρου, επεσήμανε την περασμένη Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Σπύρος Σπυρίδων

Την ανάγκη διασφάλισης της βιωσιμότητας του νέου φορέα που θα διαχειριστεί τις τουριστικές δράσεις της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καλαβρύτων και φυσικά του χιονοδρομικού κέντρου, επεσήμανε την περασμένη Πέμπτη, ο Γενικός Γραμματέας<...>της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, κ. Σπύρος Σπυρίδων, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης αποτέλεσαν οι οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή από την παρατεταμένη καλοκαιρία, με αποτέλεσμα την μέχρι σήμερα αδυναμία λειτουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου της πόλης. Ο κ. Σπυρίδων επεσήμανε ότι στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης της ορεινής Αχαΐας, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα είναι αρωγός σε πρωτοβουλίες, όπως η διοργάνωση συνεδρίου, μέσω του οποίου θα διερευνηθούν όλες οι πτυχές του θέματος και θα δοθούν πραγματικά και τεχνοκρατικά οι λύσεις για την βιωσιμότητα του φορέα διαχείρισης του χιονοδρομικού Κέντρου, αλλά και των άλλων τουριστικών δράσεων στα Καλάβρυτα.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει προκύψει σε σχέση με τα μειωμένα έσοδα στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων, παρέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις για την άρση του αδιεξόδου κυρίως σε ότι αφορά στους τρόπους χρηματοδότησης της Δημοτικής Επιχείρησης Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων. Λύσεις που μπορούν να δρομολογηθούν στα πλαίσια που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την οποία ο κ. Σπυρίδων έχει σημαντική εμπειρία.

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος δεσμεύτηκε ώστε άμεσα να έλθει σε επικοινωνία με αρμόδιους Κυβερνητικούς παράγοντες, ώστε να δρομολογηθούν οι λύσεις που προτείνονται ομόφωνα από τον Δήμο και τους φορείς της περιοχής για να αντιμετωπιστεί άμεσα το οικονομικό αδιέξοδο που προκάλεσε η παρατεταμένη καλοκαιρία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024