Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑναγκαία η μείωση των τελών προσγείωσης σε low-cost αεροπορικές εταιρείες
Ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γ. Νικητιάδη

Αναγκαία η μείωση των τελών προσγείωσης σε low-cost αεροπορικές εταιρείες

Έξι τσάρτερ γεμάτα τουρίστες χάνει κάθε εβδομάδα το νησί της Κω, εξαιτίας της αδυναμίας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και της αδιαφορίας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, επισημαίνει ο Δωδεκανήσιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος…

Έξι τσάρτερ γεμάτα τουρίστες χάνει κάθε εβδομάδα το νησί της Κω, εξαιτίας της αδυναμίας του Υπουργείου Μεταφορών & Επικοινωνιών και της αδιαφορίας του<...> Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, επισημαίνει ο Δωδεκανήσιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Νικητιάδης στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τη μείωση των τελών προσγείωσης σε εταιρείες που ζητούν να πληρώσουν λιγότερα χρήματα, προκειμένου να μεταφέρουν τουρίστες με στην Ελλάδα.

Ο κ. Νικητιάδης, στην επίκαιρη ερώτηση που είχε προαναγγείλει και κατέθεσε σήμερα στη Βουλή έχοντας διασφαλίσει τη συζήτηση για την ερχόμενη Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, αναφέρεται στην πρωτοβουλία του δήμου Ηρακλειδών Κω για να αντιμετωπίσει την κρίση στον τουρισμό, λέγοντας: “Σε μια δύσκολη στιγμή για την παγκόσμια οικονομία, όπου η ανεργία και η φτώχεια αναμένεται να μην επιτρέψουν σε πολλά νοικοκυριά φέτος να ταξιδέψουν στη χώρα μας για να απολαύσουν τις διακοπές τους σε παραδοσιακούς ελληνικούς προορισμούς όπως είναι η Κως, ο δήμος Ηρακλειδών έχει έρθει σε επαφή με την αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία προτιμάται από πολλές χιλιάδες τουριστών, λόγω του χαμηλού κόστους, προκειμένου να συμπεριλάβει στους προορισμούς της το νησί της Κω. Μοναδικό εμπόδιο, αποτελεί το μεγάλο κόστος των υπηρεσιών εδάφους του αεροδρομίου, και η άρνηση κάποιων στενόμυαλων `αρμοδίων` να το μειώσουν, στερώντας το νησί της Κω από χιλιάδες τουρίστες και από πολύτιμο συνάλλαγμα. Διότι αρνούνται να δουν το προφανές ότι δηλαδή η μείωση των εσόδων θα αντισταθμιστεί από την αύξηση των αφίξεων”.

Ο κ. Νικητιάδης, αφού επισημαίνει στην επίκαιρη ερώτηση του ότι ο τουρισμός αποτελεί σημαντικότατο πυλώνα για την οικονομία της χώρας μας συνεισφέροντας κατά 18,5% στο ετήσιο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και 20% στην Απασχόληση, ερωτά τον αρμόδιο υπουργό εάν σκοπεύει να παρέμβει ώστε να προσδιοριστεί ένα λογικό επίπεδο κόστους για τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης εδάφους, όσο διαρκεί η κρίση, ώστε το Αεροδρόμιο της Κω και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου να συμπεριληφθεί στους προορισμούς των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους. Ειδικότερα το κείμενο της επίκαιρης ερώτησης του κ. Νικητιάδη που θα συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 19/2 στη Βουλή έχει ως εξής:

“Η τουριστική οικονομία παγκοσμίως θα δεχθεί ισχυρά κτυπήματα εξαιτίας της κρίσης η οποία δείχνει όλο και περισσότερο τα `δόντια` της. Η οικονομική δυσπραγία και η μεγάλη αύξηση της ανεργίας θα επιδράσουν με αρνητικό τρόπο στις διακοπές κάθε νοικοκυριού που, αν δεν θέσει εκτός του προγραμματισμού του τις διακοπές για τα επόμενα δύο χρόνια, είναι βέβαιο ότι θα τις σμικρύνει χρονικώς και θα τις περιορίσει εντός της χώρας του λόγω χαμηλότερου κόστους.

Οι τουριστικοί προορισμοί με παραδοσιακά χαρακτηριστικά οφείλουν αφ’ενός να βελτιώσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους, αφ’ετέρου να γίνουν ανταγωνιστικοί από πλευράς τιμής, για να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στη τουριστική αγορά.

Με το σκεπτικό αυτό ο Δήμος Ηρακλειδών Κω, έχει έρθει σε συνεννοήσεις με την αεροπορική εταιρεία Ryanair, η οποία προτιμάται από πολλές χιλιάδες τουριστών λόγω του χαμηλού κόστους, προκειμένου να συμπεριλάβει στους προορισμούς της το νησί της Κω, με 6 πτήσεις την εβδομάδα των 185 ατόμων. Μοναδικό εμπόδιο αποτελεί το μεγάλο κόστος των υπηρεσιών εδάφους του αεροδρομίου, και η άρνηση κάποιων στενόμυαλων `αρμόδιων` να το μειώσουν, στερώντας το νησί της Κω από χιλιάδες τουρίστες και από πολύτιμο συνάλλαγμα.

Επειδή στην χώρα μας ο τουρισμός, που συμβάλει κατά 18,5% περίπου στο ΑΕΠ και κατά 20% στην απασχόληση, εκτιμάται ότι το 2009 θα έχει σοβαρές απώλειες,

Επειδή κάποιοι κοντόφθαλμοι δεν μπορούν να βάζουν εμπόδια στην προσέλκυση τουριστών, αρνούμενοι να κατανοήσουν ότι η μείωση των εσόδων θα αντισταθμιστεί από την αύξηση των αφίξεων,

Ερωτάστε

Θα παρέμβετε αμέσως, ώστε να προσδιοριστεί ένα λογικό επίπεδο κόστους για τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης εδάφους, όσο διαρκεί η κρίση, ώστε το Αεροδρόμιο της Κω και των άλλων νησιών της Δωδεκανήσου να συμπεριληφθεί στους προορισμούς των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους;”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024