Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Καβάλας

Ανάγκη άμεσης αποκατάστασης των ζημιών στο λιμάνι της Καβάλας

Την ανάγκη άμεσης επέμβασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επιστήσανε στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, κ. Ανδρέας Καραμπουρνιώτης […]

Την ανάγκη άμεσης επέμβασης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, επιστήσανε στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής<...> Μακεδονίας – Θράκης, κ. Μιχάλη Αγγελόπουλο, ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, κ. Ανδρέας Καραμπουρνιώτης και η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του ΟΛΚ κ. Λαζαρίδου, σχετικά με την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας στο λιμενοβραχίονα του λιμανιού.

Ειδικότερα, στην έκθεση, που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του ΟΛΚ, γίνεται λόγος για καθίζηση, αποξήλωση σκυροδέματος και πετρών σε πολλά σημεία. Ο ΟΛΚ εισηγείται την υλοποίηση έργων αποκατάστασης ύψους 6 εκατ. ευρώ και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι οι ζημιές που θα προκληθούν σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα επέμβαση, θα πλήξουν όχι μόνο το λιμάνι, αλλά και το “μέτωπο” της παραλιακής ζώνης.

Μάλιστα, ο κ. Καραμπουρνιώτης και η κ. Λαζαρίδου τόνισαν στον κ. Αγγελόπουλο ότι “ο λιμενοβραχίονας του κεντρικού λιμανιού της Καβάλας δεν θα αντέξει σε επόμενη κακοκαιρία, καθώς σημειώθηκε καμπύλη του λιμενοβραχίονα σε μήκος περίπου 150 μέτρων προς το εσωτερικό της λιμενολεκάνης”.

Από την πλευρά του, ο κ. Αγγελόπουλος ανακοίνωσε ότι “θα ενημερωθεί άμεσα το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για το θέμα, έτσι ώστε να προχωρήσει η άμεση χρηματοδότηση των έργων αποκατάστασης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024