Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάγκη τόνωσης της παρουσίας των ελληνικών τουριστικών γραφείων στις διεθνείς αγορές
Τουριστικά γραφεία

Ανάγκη τόνωσης της παρουσίας των ελληνικών τουριστικών γραφείων στις διεθνείς αγορές

Η συζήτηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού και της FedHATTA επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αναβαθμιστούν περαιτέρω τα προγράμματα και οι υπηρεσίες, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών, Ελλήνων και ξένων.

Ενημερωτική συνάντηση με τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, τον υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα και τον γενικό γραμματέα Τουρισμού κ. Κωνσταντίνο Λούλη, είχε χθες, Τρίτη, η διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού, FedHATTA, αποτελούμενη από τους κ.κ. Λύσανδρο Τσιλίδη, Στάθη Σκρέτα και Νίκο Κελαϊδίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για την πορεία του ελληνικού τουρισμού καθώς και για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο των τουριστικών γραφείων.

Η ομοσπονδία παρουσίασε το χαρτοφυλάκιό της για τον τουρισμό, που περιλαμβάνει μεγάλος εύρος δραστηριοτήτων και θεματολογίας, καθώς και διεθνείς πρωτοβουλίες για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και την αύξηση των τουριστικών ροών στη χώρα.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη να τονωθεί η παρουσία των ελληνικών τουριστικών γραφείων στις διεθνείς αγορές και να αναβαθμιστούν περαιτέρω τα προγράμματα και οι υπηρεσίες, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των σύγχρονων ταξιδιωτών, Ελλήνων και ξένων.

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε η ανάγκη απομάκρυνσης από αναχρονιστικές τακτικές και πεποιθήσεις που υποτιμούν και κρατούν χαμηλά το brand name της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού.

Ο πρόεδρος της FedHATTA, κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, δήλωσε: “Η στενή συνεργασία μας με το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ, έφερε έως τώρα πολλά θετικά αποτελέσματα με μετρήσιμο αποτέλεσμα για τον Τουρισμό. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που η πολιτική ηγεσία ενστερνίζεται τις απόψεις και τους προβληματισμούς μας όσον αφορά τα απαιτούμενα επίπεδα εξωστρέφειας και εκπαίδευσης στον τουρισμό. Η εξωστρέφεια μπορεί να αυξήσει το ρεύμα επισκεψιμότητας προς την χώρα μας από μεγάλες αγορές του εξωτερικού αλλά και να βελτιώσει το ποιοτικό προφίλ των επισκεπτών που επιλέγουν Ελλάδα, ενώ η εκπαίδευση θα αποτελέσει σημαντικό συντελεστή για τη μετατόπιση του ενδιαφέροντός μας από την ποσότητα στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στην εποικοδομητική συνάντηση που είχαμε με την ηγεσία του υπουργείου, οι στόχοι της Ομοσπονδίας προς όφελος του τουρισμού έγιναν κατανοητοί, και, από την πλευρά μας, εκφράσαμε την πρόθεσή μας να είμαστε στο πλευρό του υπουργείου με όλες μας τις δυνάμεις ώστε κάθε χρονιά να είναι εποικοδομητική για τον ελληνικό τουρισμό”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024