Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάγκη ύπαρξης κοινής πολιτικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον τουρισμό
Η Α. Γκερέκου στην Aτυπη Σύνοδο Υπουργών Τουρισμού στη Μαδρίτη

Ανάγκη ύπαρξης κοινής πολιτικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον τουρισμό

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, θα συμμετάσχει στην Aτυπη Σύνοδο Υπουργών Τουρισμού, που διεξάγεται στη Μαδρίτη σήμερα, 15 Απριλίου, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση….

Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κα Aντζελα Γκερέκου, θα συμμετάσχει στην Aτυπη Σύνοδο Υπουργών Τουρισμού, που διεξάγεται στη Μαδρίτη<...> σήμερα, 15 Απριλίου, στο πλαίσιο της Προεδρίας της Ισπανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτή θα είναι η πρώτη Σύνοδος Ευρωπαίων Υπουργών Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί μετά την έναρξη εφαρμογής της Συνθήκης της Λισσαβόνας, όπου ο τουριστικός τομέας επισημάνθηκε ρητά ως ιδιαίτερα σημαντικός όσον αφορά την αειφόρο ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Σε αυτή τη Σύνοδο, ως προτεραιότητα της Ισπανικής Προεδρίας της Ε.Ε., τονίζεται η ανάγκη ανάπτυξης ενός μοντέλου ευρωπαϊκής τουριστικής πολιτικής με κοινωνικές προεκτάσεις ενώ επισημαίνεται ο βασικός ρόλος του τουρισμού, ειδικά σε αυτή την περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Στη σύνοδο συμμετέχουν προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού τουρισμού, όπως ο Jean Claude Baumgarten, πρόεδρος του World Travel and Tourism Council, ο Antonio Tajani, αντιπρόεδρος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με Χαρτοφυλάκιο τις Μεταφορές και τον Τουρισμό, ο Βernardo Τrindade, υπουργός Επικρατείας της Πορτογαλίας με αρμοδιότητα τον Τουρισμό, ο Γάλλος Ευρωβουλευτής Kader Arif, ο Ernst Burgbacher, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος σε θέματα τουρισμού της Γερμανίας, ο Mario De Marco, υπουργός Επικρατείας της Μάλτας με αρμοδιότητα τον Τουρισμό, η Isabelle Weykmans, υπουργός Πολιτισμού Μέσων και Τουρισμού του Βελγίου και η Κatarzyna Sobierajska, υφυπουργός Επικράτειας με Χαρτοφυλάκιο Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού της Πολωνίας.

Στο περιθώριο της συνόδου χθες, 14 Απριλίου, η κα Γκερέκου συμμετείχε στις εργασίες του Foro Europeo de Turismo, σε πάνελ με θέμα “Αειφόρος και Κοινωνικά Υπεύθυνος Τουρισμός”, με προεδρεύουσα ήταν η κα Sobierajska. Στο πάνελ συμμετείχαν ακόμη κυβερνητικά στελέχη και επικεφαλής μεγάλων τουριστικών φορέων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά την τοποθέτησή της σε αυτή τη συνάντηση, η υφυπουργός τόνισε ότι η παγκόσμια αγορά του τουρισμού μπορεί και πρέπει να κινείται βάσει Κανόνων Κοινωνικής Ευθύνης. Επίσης, θα επισημάνει την ανάγκη ύπαρξης κοινής πολιτικής Κοινωνικής Ευθύνης για την παγκόσμια αγορά τουρισμού, με βασικούς άξονες το σεβασμό στο περιβάλλον, την προσπάθεια για άμβλυνση των ανισοτήτων μέσα από την τουριστική ανάπτυξη, και την ανάγκη σεβασμού της πολιτισμικής ποικιλομορφίας. Στόχος, όπως επεσημανε η κα Γκερέκου, είναι να βρεθεί ένα ελάχιστο κοινό πεδίο πάνω σε αυτά τα τέσσερα σημεία, ώστε να υπάρξει μια κεντρική συμφωνία από όλους τους κυβερνητικούς φορείς και παράγοντες του ευρωπαϊκού τουρισμού για μια παγκόσμια τουριστική ανάπτυξη με προοπτικές αειφορίας, η οποία όμως θα έχει πάντα επίκεντρο τον Aνθρωπο.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024