Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάκαμψη του οδικού τουρισμού κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας του 2004

Ανάκαμψη του οδικού τουρισμού κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας του 2004

Αισιοδοξία για ανάκαμψη του οδικού τουρισμού κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας του 2004 εξέφρασε σε συνέντευξή που έδωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ Γ. Πατέλλης στα πλαίσια του οδοιπορικού για τον […]

Αισιοδοξία για ανάκαμψη του οδικού τουρισμού κατά τη διάρκεια της Ολυμπιάδας του 2004 εξέφρασε σε συνέντευξή που έδωσε ο πρόεδρος<...> του ΕΟΤ Γ. Πατέλλης στα πλαίσια του οδοιπορικού για τον Aξονα 10, τονίζοντας συγχρόνως πως ο οδικός τουρισμός ενώνει τους ανθρώπους και τους λαούς και δίνει την ευκαιρία γνωριμίας με περισσότερους τόπους.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΤ, το μήνυμα που δόθηκε στις πολλές συναντήσεις και επαφές της αντιπροσωπείας με κυβερνητικούς και τοπικούς εκπροσώπους στους σταθμούς του `Οδοιπορικού` σε Σκόπια, Νις, Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Βιέννη ήταν, πως ο οδικός αυτός άξονας ξανάνοιξε, ενώνει και πάλι τους ανθρώπους και τους λαούς των χωρών που διασχίζει και πως τα συμφέροντα των χωρών αυτών συνδέονται άμεσα με την επαναλειτουργία του και άρα θα πρέπει και οι ίδιες να συνεργασθούν και να συμβάλουν στην εξάλειψη και των τελευταίων τυχόν προβλημάτων.

“Θα πρέπει να δούμε τον τουρισμό όχι ως κάτι τελείως κλειστό για κάθε μια χώρα ή τόπο, όχι ως ένα είδος τοπολατρείας, αλλά ως διακίνηση ανθρώπων που όσο περισσότεροι διακινούνται τόσο το καλύτερο για όλους, ως κάτι το μη ανταγωνιστικό αλλά το συμπληρωματικό και βοηθητικό”, αναφέρει ο κ. Πατέλλης στη συνέντευξή του. Στο πλαίσιο αυτού του σκεπτικού υπογράφηκε πριν ένα μήνα στη Βουλιαγμένη με τους υπουργούς Τουρισμού των βαλκανικών χωρών Συνθήκη Ανάπτυξης Τουρισμού, στις προβλεπόμενες πρωτοβουλίες της οποίας ανήκει και η ανάδειξη του `Οδικού Αξονα 10`.

Μια δεύτερη πρωτοβουλία είναι το Πολιτιστικό Συνέδριο στην Κέρκυρα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο οποίο οι χώρες αυτές θα επιλέξουν από κοινού εκείνα τα πολιτιστικά θέματα που θα πρέπει να προβληθούν από κοινού για να στηρίζουν ένα τουριστικό πακέτο για την περιοχή. Τα Βαλκάνια έχουν έναν τεράστιο πολιτισμό χιλιάδων χρόνων, είναι ένα μεγάλο χωνευτήρι πολιτισμών και θρησκειών, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πατέλλης. Μια τρίτη πρωτοβουλία που είχε αναλάβει η Ελλάδα απέναντι στην ΟΥΝΕΣΚΟ και αναγνωρίσθηκε από αυτή, είναι ο `Δρόμος της ελιάς` που ενώνει τους λαούς. Αναφερόμενος γενικότερα στην πολιτική του ΕΟΤ, ο πρόεδρός του επισημαίνει την ανάγκη – εξαιτίας της ανταγωνιστικότητας – ανάδειξης μιας ποιοτικότερης μορφής του τουριστικού προϊόντος και ως παράδειγμα υπάρχει εκείνο των τεσσάρων εκατομμυρίων Γερμανών τουριστών στην Τουρκία που αποφέρουν όσο τα δύο εκατομμύρια Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα. Ο ανταγωνισμός επηρεάζεται από τα συμφέροντα των τουριστικών πρακτόρων που καθορίζουν τους προορισμούς, από τις ισοτιμίες εθνικών νομισμάτων προς το ευρώ ή από την υποτίμηση του δολαρίου έναντι του ευρώ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024