Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνακοινώθηκαν τα προγράμματα και οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»
Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»

Ανακοινώθηκαν τα προγράμματα και οι δικαιούχοι του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους»

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του 2007 που αρχίζει στις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου του 2008, το οποίο περιλαμβάνει οκταήμερες διακοπές, τριήμερες εκδρομές, πρόγραμμα για την Τρίτη ηλικία καθώς και δύο πιλοτικά προγράμματα για θρησκευτικό – περιηγητικό τουρισμό και τουρισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες…

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του 2007 που αρχίζει στις 15 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου του 2008, το οποίο περιλαμβάνει οκταήμερες διακοπές, τριήμερες εκδρομές, πρόγραμμα<...> για την τρίτη ηλικία καθώς και δύο πιλοτικά προγράμματα για θρησκευτικό – περιηγητικό τουρισμό και τουρισμό ατόμων με ειδικές ανάγκες ανακοίνωσε χθες η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κυρία Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Ο προϋπολογισμός του φετινού προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» ανέρχεται σε 10 εκατομμύρια ευρώ (αυξημένος κατά 20% σε σχέση με πέρυσι) ενώ και ο αριθμός των δικαιούχων αυξήθηκε και φθάνει φέτος τους 105.000 ΈΝΑΝΤΙ 90-95.000 που ήταν πέρυσι.

Επίσης παρουσιάστηκε στους δημοσιογράφους το πλήρες ενημερωτικό σποτ για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» το οποίο θα αρχίσει από σήμερα να προβάλλεται στα μέσα.

Η κυρία Πετραλιά ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» είναι αναπόσπαστο στοιχείο της πολιτικής μας για την τουριστική ανάπτυξη. Αποτελεί την απάντησή μας στις ανάγκες της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών αυτής της χώρας. Κύρια συνιστώσα της τουριστικής μας πολιτικής είναι να κάνουμε το «δικαίωμα στον τουρισμό» κτήμα ολοένα και περισσότερων Ελλήνων και Ελληνίδων. Είχα πει πέρσι ότι θα εργαστώ για την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων. Δεσμεύομαι και σήμερα ότι η προσπάθεια θα είναι συνεχής. Ο θεσμός του «Τουρισμού για Όλους» θα γίνεται χρόνο με το χρόνο όλο και πιο ισχυρός».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Τα προγράμματα «Τουρισμός για Όλους» για το 2007 – 2008 που ήδη έχουν καταχωρηθεί για να συμμετάσχουν σε αυτά περίπου 3.000 τουριστικές επιχειρήσεις έχουν ως εξής:

 1. Πρόγραμμα Οκταήμερων διακοπών 2007 το οποίο έχει διάρκεια από 15/5/2007 έως 31/03/2008 και ο Ε.Ο.Τ. επιδοτεί ανά άτομο ανά διανυκτέρευση τα ξενοδοχεία με 14 € τα ενοικιαζόμενα δωμάτια / διαμερίσματα με 12 € και τα κάμπινγκ με 6€. Στο Πρόγραμμα υπολογίζεται να συμμετάσχουν 95.000 άτομα.
 2. Πρόγραμμα Εκδρομών 2007 τριήμερων εκδρομών κατ΄ ελάχιστον τις οποίες επιδοτεί ο Ε.Ο.Τ. ανά άτομο ανά εκδρομή με 80 € και περίοδο ισχύος ίδια με του Προγράμματος Οκταήμερων διακοπών 2007. Στο Πρόγραμμα υπολογίζεται να συμμετάσχουν 4.000 άτομα.
 3. Πρόγραμμα Γ΄ Ηλικίας 2007 το οποίο έχει διάρκεια από 1/10/2007 έως 31/3/2008 και αφορά συνταξιούχους λόγω γήρατος η αναπηρίας όλων των ταμείων. Η επιδότηση του Ε.Ο.Τ. ανά άτομο ανά διανυκτέρευση για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα / διαμερίσματα είναι 22€. Στο Πρόγραμμα υπολογίζεται να συμμετάσχουν 6.000 άτομα.
 4. Στους συνταξιούχους δικαιούχους των Προγραμμάτων Οκταήμερων και Γ΄ Ηλικίας δίνεται η δυνατότητα δωρεάν Ιαματικού Τουρισμού με την παροχή έξι δωρεάν επισκέψεων στις Ιαματικές πηγές της χώρας.
 5. Πιλοτικό Πρόγραμμα Καρπάθου – Κάσου
  Σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές έχει προγραμματισθεί πιλοτικό πρόγραμμα για θεματικό τουρισμό, το οποίο θα υλοποιηθεί εντός του 2007. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει θρησκευτικό και περιπατητικό τουρισμό και θα επιδοτηθεί από τον Ε.Ο.Τ.
 6. Πιλοτικό Πρόγραμμα ατόμων με ειδικές ανάγκες (Α.Μ.Ε.Α.)
  Έχει προγραμματισθεί πιλοτικό πρόγραμμα για άτομα με ειδικές ανάγκες το οποίο θα υλοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2007.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΟΚΤΑΗΜΕΡΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Δικαιούχοι του Προγράμματος 8ήμερων Διακοπών είναι οι εξής:

 • Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
 • Μισθωτοί και Συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς και μισθωτοί / συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ , εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.
 • Εν ενεργεία ασφαλισμένοι των Ταμείων, που ασφαλίζουν ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (π.χ. Τ.Ε.Β.Ε., Τ.Σ.Α. κλπ).
 • Συνταξιούχοι ταμείων, τα οποία ασφαλίζουν ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (π.χ. Τ.Ε.Β.Ε., Τ.Σ.Α., κλπ).
 • Aτομα τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας.

Στο πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετέχουν και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών των δικαιούχων.

ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ

 • Τα Aτομα με αναπηρία 67% και άνω δικαιούνται δελτίο όπως και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο . Θα πρέπει όμως υποχρεωτικά να ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων (π.χ. Δημόσιοι υπάλληλοι, Τ.Ε.Β.Ε. ή υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας κ.λ.π.).

  Στην περίπτωση που είναι μεμονωμένα άτομα χωρίς δηλαδή οικογένεια η δεν υπάρχουν ενήλικα άτομα προστατευόμενα μέλη για να τους συνοδέψουν η τα ενήλικα άτομα της οικογένειας τους δεν είναι δικαιούχοι του προγράμματος μας δικαιούνται δελτίου για συνοδό. Η επιλογή του συνοδού γίνεται χωρίς κανένα περιορισμό η ιδιαίτερη προϋπόθεση. Δεν δικαιούνται συνοδού τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω των οποίων οι σύζυγοι είναι ήδη δικαιούχοι του προγράμματος μας.
  Τέλος η παροχή του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» που αφορά άτομα με αναπηρία 67% και άνω απευθύνεται σε ενήλικα άτομα που ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες των επαγγελμάτων που προαναφέρονται και όχι σε προστατευόμενα ανήλικα άτομα η σε ενήλικα προστατευόμενα άτομα που δεν ανήκουν στις εν λόγω κατηγορίες επαγγελμάτων.

 • Οι Πολύτεκνοι όπως και τα προστατευόμενα μέλη τους δικαιούνται δελτίο ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο. Θα πρέπει όμως υποχρεωτικά να ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων (π.χ. Δημόσιοι υπάλληλοι, Τ.Ε.Β.Ε. ή υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα που δεν είναι δικαιούχοι της Εργατικής Εστίας κ.λ.π.).

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

Δικαιούχοι του Προγράμματος Εκδρομών είναι οι ίδιοι με αυτούς του Προγράμματος Οκταήμερων Διακοπών.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Γ΄ ΗΛΙΚΙΑΣ

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όλοι οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος ή λόγω αναπηρίας (με τα προστατευόμενα μέλη τους), όλων των ταμείων, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023