Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναλύθηκαν σε συνέδριο οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο Νομό της Aρτας

Αναλύθηκαν σε συνέδριο οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στο Νομό της Aρτας

Μια σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη του νομού οργανώθηκε από την Νομαρχία Aρτας που είχε σαν στόχο να αναδειχθούν οι δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στο νομό. Με βάση […]

Μια σημαντική προσπάθεια για την ανάπτυξη του νομού οργανώθηκε από την Νομαρχία Aρτας που είχε σαν στόχο<...> να αναδειχθούν οι δυνατότητες και προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού στο νομό.

Με βάση το γενικό αυτό θέμα παρουσιάστηκαν από καταξιωμένους εισηγητές, προσεκτικά επιλεγμένες εισηγήσεις που κάλυψαν μεθοδικά όλες τις πτυχές του θέματος της τουριστικής ανάπτυξης του νομού κάτω από τις σημερινές παγκόσμιες εξελίξεις στον τουριστικό τομέα, ενώ ενδιάμεσα προβλήθηκε και 15λεπτο ντοκυμαντέρ από τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής.

Την έναρξη των εργασιών έκανε ο προσκαλών Νομάρχης Aρτας κ. Λάμπρος Ρίζος, ο οποίος αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παριστάμενους για την παρουσία τους και αφού τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Νομαρχία στην τουριστική ανάπτυξη του νομού ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εισηγητές για την πρόθυμη και σημαντική συνεισφορά τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Μητροπολίτης Aρτης κκ Ιγνάτιος, ο Βοηθός Νομάρχης Αιτωλ/νίας κ. Κων/νος Γκέκας και ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Παναγιώτης Οικονομίδης. Παρευρέθηκαν εκτός από τους ανωτέρω πολλοί Δήμαρχοι και λοιποί εκπρόσωποι των ΟΤΑ της περιοχής εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και υπηρεσιών, ιδιώτες επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού και πολλοί άλλοι .
Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στους εισηγητές για την ανάπτυξη των επιμέρους θεμάτων με την παρακάτω σειρά:

  • Η κα Ελισάβετ Χατζηνικολάου , Προϊσταμένη της Δ/νσης Μελετών και Επενδύσεων του ΕΟΤ. “Ο Τουρισμός ως αναπτυξιακή δραστηριότητα σήμερα. Τάσεις και προοπτικές”.
  • Ο κ. Γεώργιος Καρράς, Γεωπόνος Καθηγητής του ΤΕΙ Ηπείρου. “Η ανάγκη ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στον αγροτικό χώρο και η συνέργειά της με τις ήπιες μορφές τουρισμού”.
  • Η κ. Ρέα Καλοκάρδου, Αρχιτέκτων – Μηχανικός, Πολεοδόμος – Χωροτάκτης, Σύμβουλος Περιφ. Ανάπτυξης. “Ήπιες μορφές τουρισμού στο νομό Aρτας . Δυνατότητες και προοπτικές βιώσιμης ανάπτυξης”.
  • Ο κ. Θωμάς Αράπης. Βιολόγος – Οικολόγος. “Το οικοσύστημα του Αμβρακικού και η αξιοποίησή του για ήπια τουριστική ανάπτυξη”.
  • Ο κ. Χρήστος Ζήγος, Γεν. Γραμματέας Ομοσπονδίας Τουριστικών και Αγροτουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου. “Βασικές προϋποθέσεις βιωσιμότητας των αγροτουριστικών επιχειρήσεων”.
  • Ο κ. Γεώργιος Ζαφείρης, Σύμβουλος επικοινωνίας. “Η επικοινωνία του τουρισμού σήμερα”.

Ακολούθησε μικρή συζήτηση και τέλος ο συντονιστής της εκδήλωσης βοηθός Νομάρχης Aρτας κ. Γεώργιος Βασιλείου συνόψισε το συμπέρασμα το οποίο ομόφωνα προέκυψε από όλες τις εισηγήσεις και την συζήτηση ότι ο νομός Aρτας με τα αξιολογότατα Βυζαντινά και λοιπά ιστορικά μνημεία του, με τον παγκοσμίου φήμης υγροβιότοπο του Αμβρακικού, με τους μεγάλους ορεινούς όγκους των Τζουμέρκων, του Ξηροβουνίου, του Γαβρόγου και του Κοκκινόλακου, με τους μεγάλους ποταμούς Aραχθο και Αχελώο που τον διαρρέουν και τέλος με το καθαρό και γεμάτο φυσικές ομορφιές φυσικό περιβάλλον που διαθέτει, έχει πολύ σημαντικές δυνατότητες για ανάπτυξη όλων σχεδόν των ήπιων μορφών τουρισμού. Για την αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων απαιτούνται αφενός ορισμένες ακόμη δημόσιες υποδομές, αλλά κυρίως ιδιωτικές επενδυτικές πρωτοβουλίες που πρέπει βεβαίως να ενισχυθούν και να στηριχθούν από όλους τους δημόσιους φορείς.

Επίσης, έγινε επίσκεψη και αναλυτική ξενάγηση των προσκεκλημένων σε ορισμένα μνημεία και αξιοθέατα της περιοχής όπως το ιστορικό γεφύρι, τον Βυζαντινό Ι. Ναό της Παρηγορήτριας, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Παραδοσιακής Αλιείας στην Κόπραινα, την Βυζαντινή εκκλησία των Βλαχερνών και ακολούθησε γεύμα στην πλατεία του ορεινού χωριού Ροδαυγή που διαθέτει πανοραμική θέα προς τα Τζουμέρκα και όλη την ορεινή περιοχή του νομού. Το απόγευμα ακολούθησε επίσκεψη στον υγροβιότοπο του Αμβρακικού ξεκινώντας από το Παρατηρητήριο του λόφου “Αγίας Αικατερίνης ” στη Στρογγυλή και το κέντρο ενημέρωσης της παραδειγματικής σε οργάνωση και λειτουργία “Αγροτουριστικής επιχείρησης υγροτόπων Ροδιάς” με ειδικές βάρκες της οποίας έγινε μετάβαση από την Στρογγυλή στην Ι. Μ. Παναγίας Ροδιάς, μέσα από ειδυλλιακή και φανταστική σε ομορφιά διαδρομή του υγροτόπου Ροδιάς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024