Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑνάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων – cluster για θεματικές μορφές τουρισμού στην Πελοπόννησο

Ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων – cluster για θεματικές μορφές τουρισμού στην Πελοπόννησο

Δημιουργία δικτύων επιχειρήσεων (clusters) που ασχολούνται με θεματικές μορφές τουρισμού προωθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιοτου προγράμματος NetForce. Σύμφωνα με ειδικούς η κίνηση αυτή κρίνεται απαραίτητη με στόχο να αξιοποιηθούν […]

Δημιουργία δικτύων επιχειρήσεων (clusters) που ασχολούνται με θεματικές μορφές τουρισμού προωθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου στο πλαίσιο<…>του προγράμματος NetForce. Σύμφωνα με ειδικούς η κίνηση αυτή κρίνεται απαραίτητη με στόχο να αξιοποιηθούν τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Με τη δημιουργία ενός δικτύου cluster θεματικών μορφών τουρισμού στοχεύει στην αντιμετώπιση των ελλείψεων και αδυναμιών προσαρμογής των τουριστικών επιχειρήσεων και ειδικότερα των μικρομεσαίων. Επίσης στοχεύει στην υποστήριξη τους ώστε με την ένταξή τους στο δίκτυο να ανταποκριθούν στις λειτουργικές και ποιοτικές απαιτήσεις της σύγχρονης τουριστικής αγοράς.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά πάροχους τουριστικών υπηρεσιών οι οποίοι ενδιαφέρονται να ενταχθούν σε δίκτυο θεματικού τουρισμού, tour operators και ταξιδιωτικά γραφεία στην Ελλάδα, την Ευρώπη και διεθνώς καθώς και πολιτιστικοί φορείς και αναπτυξιακές εταιρείες. Με τη συμμετοχή τους οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους και τη βιωσιμότητά τους ως επιχειρηματικές μονάδες δημιουργώντας παράλληλα πολλαπλασιαστικά οφέλη στην τοπική κοινωνία και συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων πηγών παραγωγικού εισοδήματος και ευκαιριών απασχόλησης στην ευρύτερη περιοχή.

Το έργο θα υλοποιηθεί με την ανάδειξη της περιφέρειας ως προορισμού θεματικών μορφών τουρισμού, καθώς και τη δημιουργία θεματικού δικτύου. Ειδικότερα πρόκειται να διαμορφωθούν θεματικά τουριστικά προϊόντα και διαδρομές, να ακολουθηθεί συγκεκριμένη στρατηγική marketing καθώς και να διαμορφωθεί η “ταυτότητα” της περιφέρειας ως προορισμού θεματικών μορφών τουρισμού.

Μέσα από το δίκτυο οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να τους παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και πληροφορίες, να προβάλλονται μέσω της ιστοσελίδας www.ecotour.gr καθώς και να συνδέονται στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων. Επίσης θα συμμετέχουν σε τουριστικές εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό ενώ θα υπάρξει διασύνδεση με τουριστικά γραφεία και πράκτορες. Παράλληλα θα αναπτυχθεί κοινό σήμα για την αναγνωρισιμότητα της Πελοποννήσου ως προορισμό θεματικών μορφών τουρισμού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024