Τελευταία νέα
HomeΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας μέσω τριών επενδυτικών προγραμμάτων

Ανάπτυξη της Αιτωλοακαρνανίας μέσω τριών επενδυτικών προγραμμάτων

“Δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού, τη δημιουργία μικρών βιοτεχνιών και την προβολή των Δήμων της περιοχής περιλαμβάνουν τα τρία επενδυτικά προγράμματα που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Αιτωλοακαρνανίας (ΑΝΑΙΤ Α.Ε.) […]

“Δράσεις που αφορούν στην ανάπτυξη του αγροτουρισμού, τη δημιουργία μικρών βιοτεχνιών και την προβολή των Δήμων της περιοχής<...> περιλαμβάνουν τα τρία επενδυτικά προγράμματα που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Αιτωλοακαρνανίας (ΑΝΑΙΤ Α.Ε.) στην ευρύτερη περιοχή”, σύμφωνα με δηλώσεις του Γενικού Διευθυντή της ΑΝΑΙΤ, κ. Ζαχαρία Σκορδόπουλου, ο οποίος συγκάλεσε χτες ενημερωτική συνάντηση για την παρακολούθηση, υλοποίηση και πιστοποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του νομαρχιακού συμβουλίου στο Μεσολόγγι, με τη συμμετοχή των επενδυτών που έχουν αναλάβει την υλοποίηση των σχετικών έργων και των μηχανικών τους. Όπως είπε ο κ. Σκορδόπουλος“τα επενδυτικά προγράμματα αφορούν στην ανάπτυξη αγροτικών χώρων στην περιοχή Ξηρομέρου καθώς και στην ανάπτυξη των ορεινών όγκων Ναυπακτίας και Βάλτου Παναιτωλικού”, ενώ σημείωσε ότι “το πρώτο πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα άλλα δύο από κονδύλια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΑΙΤ ανέφερε επίσης ότι ήταν η πρώτη ενημέρωση και τόνισε ότι “παρόμοιες συσκέψεις θα πραγματοποιούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα”. Επισήμανε μάλιστα ότι η Αιτωλοακαρνανία προηγείται στον τομέα της ανάπτυξης των επενδυτικών σχεδίων σε σχέση με τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Γνωστοποίησε τέλος ότι τα προγράμματα έχουν ξεκινήσει και ο χρονικός ορίζοντας υλοποίησής τους εκτείνεται σε δυόμισι περίπου χρόνια”.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024