Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑναβαθμισμένη η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση “Les Thermalies”
Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης

Αναβαθμισμένη η παρουσία της Ελλάδας στην έκθεση “Les Thermalies”

Ιδιαίτερα σημαντική για τους νέους στόχους της Ελλάδας, που βασίζονται στην προσφορά εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση `Les Thermalies` του Παρισίου ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ. Στόχος του Υπουργείου είναι από εδώ και έπειτα…

Ιδιαίτερα σημαντική για τους νέους στόχους της Ελλάδας, που βασίζονται στην προσφορά εξειδικευμένων τουριστικών προϊόντων χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην έκθεση `Les Thermalies` του Παρισίου ο Υπουργός Τουριστικής<...>Ανάπτυξης, κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, μιλώντας στα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ. Στόχος του Υπουργείου είναι από εδώ και έπειτα να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός η αναβαθμισμένη παρουσία της χώρας σε αυτή την έκθεση, όπου δίνουν το “παρών” 300 εκθέτες, ενώ για φέτος αναμένονται πάνω από 30.000 επισκέπτες.

“Για εμάς ο τουρισμός είναι εθνικός στόχος και μπορούμε να εξειδικευτούμε σε τέτοιο επίπεδο, ώστε να παρέχουμε υψηλές υπηρεσίες ποιότητος. Υπάρχουν μάλιστα πάρα πολλές ξενοδοχειακές μονάδες, εξειδικευμένες στον ιαματικό τουρισμό, τη θαλασσοθεραπεία, τα SPA, την ευεξία, και οι οποίες παρέχουν πολλές και καλές, ποιοτικές υπηρεσίες” ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ο ιαματικός τουρισμός επεσήμανε μεταξύ άλλων, συνάδει και με την ελληνική φύση. Οι ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των υδάτων της χώρας μας είναι αναγνωρισμένες από την αρχαιότητα. Η χώρα μας συγκαταλέγεται στις προνομιούχες χώρες με πλούσια τοπία, με πάρα πολλές εναλλαγές και πάρα πολλές θεραπευτικές πηγές. Σαν χώρα έχουμε 850 τέτοια σημεία, τα οποία εμφανίζονται στο δίγλωσσο -στην Αγγλική και τη Γαλλική- φυλλάδιό μας”.

Στόχος του Υπουργείου είναι να δωθεί έμφαση σε συγκεκριμένες μορφές τουρισμού, όπως είναι ο ιαματικός, ο θεραπευτικός και ο τουρισμός ευεξίας και υγείας ώστε, με αυτόν τον τρόπο, να εμπλουτιστεί το τουριστικό μας προϊόν και να επιτευχθεί η επιδιωκώμενη επιμήκυνση και της τουριστικής μας περιόδου.

“Μέσω και αυτής της έκθεσης”, ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “βάζουμε ακόμη μία φορά τον πήχη αρκετά ψηλά, κάνοντας ένα ένα αρκετά βήμα και επιδιώκωντας να πετύχουμε τη δική μας υπέρβαση. Να δείξουμε ότι η χώρα μας μπορεί να γίνει συμπρωταγωνίστρια σε πάρα πολλές σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, οι οποίες παρουσιάζουν εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα, έχοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι το μέλλον της ανάπτυξης του τουρισμού και των διακρατικών συνεργασιών σε επίπεδο τουρισμού, περνάει μέσα από την εξειδίκευση. Κυρίως όμως, μέσα από την ποιότητα, σε επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και σε επίπεδο στόχευσης συγκεκριμένων επισκεπτών”.

Συνάντηση Σπηλιωτόπουλου με τον τ. Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλικής Δημοκρατίας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Παρίσι ο Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρης Σπηλιωτόπουλος, συναντήθηκε χτες το πρωί με τον τ. Υπουργό Πολιτισμού της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Jack Lang, ο οποίος αναγνώρισε στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού τα χαρακτηριστικά της δυναμικότητας και αποφασιστικότητας για την υλοποίηση μιας τουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό στο περιβάλλον, διαθέτοντας παράλληλα καινούργιες ιδέες. Ξέροντας ότι η Ελλάδα διαθέτει ιδιαιτερότητες πολιτιστικές, πνευματικές και περιβαλλοντικές, ο τουρισμός έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα. Είναι σπουδαίο σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι, λόγω της ιδιαιτερότητας του τουρισμού για την Ελλάδα, είναι σημαντικό να μην επιβαρύνεται το περιβάλλον, αλλά να προστατεύεται» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο κ. Lang.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα αποτελέσματα της Μεσογειακής συνεργασίας, σε σχέση με τον τουρισμό, ο Γάλλος τ. Υπουργός Πολιτισμού ευχήθηκε να είναι μόνο εποικοδομητικά και όχι καταστρεπτικά, αφού όπως εξήγησε: “Η συνεργασία δεν πρέπει να είναι μειονέκτημα για τον τουρισμό αλλά ένα πλεονέκτημα για την πνευματική, πολιτιστική, περιβαλλοντική κληρονομιά της Ελλάδας και εν γένει για την Οικονομία της. Σε ό,τι αφορά στην προώθηση κοινών σκοπών και στόχων σε ζητήματα τουριστικά, θα πρέπει να αποφύγουμε το μοντέλο της Ισπανίας και της Ιταλίας, όπου η τουριστική ανάπτυξη ήταν καταστροφική για το περιβάλλον, για τον τρόπο ζωής, για την αρχιτεκτονική, για τον ίδιο τον πολιτισμό. Θα πρέπει να βρούμε ένα μοντέλο το οποίο θα συνδυάζει μία παραδοσιακή – τοπική υποδοχή κι ένα μοντέλο διαφύλαξης του περιβάλλοντος. Με άλλα λόγια θα επιθυμούσα, οι ιδιαιτερότητες του ελληνικού τρόπου ζωής να διαφυλαχθούν».

“Γνήσιο φίλο της Ελλάδας, σημαντική πολιτική προσωπικότητα του Πολιτισμού και της Ευρώπης, αλλά και πολιτικό με φρεσκάδα” χαρακτήρισε με την σειρά του τον κ. Jack Lang ο Έλληνας Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, εκφράζοντας την χαρά και την τιμή του για τη συνάντηση αυτή.

“Ο Jack Lang” όπως δήλωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, “αντιλαμβάνεται ότι τα σημερινά προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη, μπορούμε να τα απαντήσουμε πειστικά αν ξεπεράσουμε τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος. Αν δούμε ότι, στα μείζονα και σημαντικά, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Και αντιλαμβάνεστε ότι έχω κάθε λόγο να ζητήσω την βοήθεια ενός τέτοιου πολιτικού, με τέτοια εμπειρία και πάνω απΆ όλα ενός φίλου της Ελλάδος. Τη βοήθειά του για την προώθηση της σύγχρονης εικόνας της χώρας μας και του τουρισμού μας, η οποία περνά μέσα από μία στενή πολιτισμική συνεργασία και μέσα από την ανάδειξη του πολιτισμικού μας προϊόντος και της ταυτότητας μας. Αλλά κυρίως, μέσα και από τον πράσινο τουρισμό, την οικολογία, τον σεβασμό στο περιβάλλον, τον σεβασμό στην ποιότητα της ζωής, τον σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Αυτήν που ο ίδιος ο Jack Lang αγάπησε».

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024