Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑνήσυχη η Ε.Ε.Α. από τις αυξημένες τιμές ναυτιλιακών καυσίμων
Ένωση Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας

Ανήσυχη η Ε.Ε.Α. από τις αυξημένες τιμές ναυτιλιακών καυσίμων

Συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, είχε χτες το προεδρείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας – Ε.Ε.Α., προκειμένου να του εκθέσει την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες λόγω των υπερβολικών αυξήσεων των τιμών…

Συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιώργο Βουλγαράκη, είχε χτες το προεδρείο της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας – Ε.Ε.Α., προκειμένου να του εκθέσει την εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση<...>που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες λόγω των υπερβολικών αυξήσεων των τιμών των ναυτιλιακών καυσίμων, σε σχέση με τις τιμές της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Πρέπει να γίνει αντιληπτό, επεσήμαναν τα μέλη της Ε.Ε.Α., ότι οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αποτελούν τον μόνο κλάδο, όπου το κόστος καυσίμου αντιστοιχεί σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% του συνολικού λειτουργικού κόστους. Είναι πλέον άμεσα ορατός ο κίνδυνος της μη δυνατότητας αρκετών ακτοπλοϊκών εταιριών να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις λειτουργίας του πλοίου και των δρομολογίων.

Ενόψει της πρωτοφανούς αυτής πραγματικότητας, η Ε.Ε.Α. ζήτησε από τον κ. Υπουργό να προωθήσει άμεσα τη διαδικασία της κατάργησης των μη ανταποδοτικών υπέρ Τρίτων κρατήσεων, που επιβαρύνουν το ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024