Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑνησυχία σε ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ από τις αυξήσεις στα τέλη αεροδρομίων
Δυσμενείς οι επιπτώσεις για τον κυπριακό τουρισμό

Ανησυχία σε ΣΤΕΚ και ΠΑΣΥΞΕ από τις αυξήσεις στα τέλη αεροδρομίων

Την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια τους για την πρόθεση της εταιρίας Hermes Airports Ltd επιβολής αύξησης στα τέλη αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου από 1 Απριλίου 2007, εξέφρασαν ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου (ΣΤΕΚ) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.)…

Την έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια τους για την πρόθεση της εταιρίας Hermes Airports Ltd επιβολής αύξησης στα τέλη αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου από 1 Απριλίου 2007, εξέφρασαν ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου<...>(ΣΤΕΚ) και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.). Όπως επισημαίνουν: “Η εν λόγω κατακόρυφη αύξηση, εάν τελικά επιβληθεί, θα πλήξει καίρια την ήδη σοβαρά νοσούσα ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος, ενώ θα δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή σε ολόκληρο το φάσμα των εμπλεκομένων στον ευρύτερο τομέα ταξιδίων και τουρισμού της χώρας, δηλαδή τις αεροπορικές εταιρίες, τους τουριστικούς πράκτορες και τους ξενοδόχους, με απρόβλεπτες αλλά σίγουρα δυσμενείς επιπτώσεις στην τουριστική Κύπρο.

Τόσο ο ΣΤΕΚ, όσο και ο ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ., καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει με γνώμονα την εξυπηρέτηση των καλώς νοουμένων συμφερόντων της τουριστικής βιομηχανίας, που είναι η ατμομηχανή και το βασικό υπόβαθρο της Κυπριακής οικονομίας, για τη μη υλοποίηση οποιασδήποτε πρόσθετης επιβάρυνσης, η οποία στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες κρίνεται όχι μόνο εντελώς αδικαιολόγητη, αλλά και καταστρεπτική για τον τουρισμό και κατ’ επέκταση για την οικονομία του τόπου.

Κατά τον ΣΤΕΚ και τον ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. οποιαδήποτε λελογισμένη αύξηση θα δικαιολογείται μόνο μετά την περάτωση και λειτουργία των νέων σύγχρονων αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου περί τα τέλη του 2009 και 2008 αντίστοιχα ή με την ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών στα υφιστάμενα αεροδρόμια”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024