Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑντίδραση Μ. Ρέππα σε δηλώσεις του Α. Βγενόπουλου για τις άγονες γραμμές
Υπόθεση άγονες γραμμές

Αντίδραση Μ. Ρέππα σε δηλώσεις του Α. Βγενόπουλου για τις άγονες γραμμές

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, προκάλεσαν όσα υποστήριξε έξω από τα δικαστήρια, όπου κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση των άγονων αερογραμμών, ο πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος

Την έντονη αντίδραση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων Δημήτρη Ρέππα, προκάλεσαν όσα υποστήριξε έξω από τα δικαστήρια<...>, όπου κατέθεσε ως μάρτυρας για την υπόθεση των άγονων αερογραμμών, ο πρόεδρος της MIG κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.

Η δήλωση του κ. Ρέππα έχει ως εξής: “Είναι προφανές ότι αν θα υπέβαλα ποτέ σχετικό αίτημα ο κ. Βγενόπουλος δεν θα με προσλάμβανε στις επιχειρήσεις του σαν ανεπαρκή, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι στις προθέσεις μου. Έχω επιλέξει χρόνια τώρα να απευθύνομαι στον ελληνικό λαό που με “προσλαμβάνει” να τον εκπροσωπώ υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι να απορεί κανείς, γιατί η Ελλάδα είναι μια χώρα σκανδαλωδώς ανεπαρκής σε θέματα διαφάνειας διαγωνισμών και διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Παραλάβαμε μια χώρα σε κρίση, ένα κράτος σε διάλυση. Δεν πάει άλλο. Και ας ξεβολευτούν όσοι διατυμπανίζουν ότι μετά από έντονες πιέσεις τους κατάφερναν να αναβάλουν διαγωνισμούς. Ασφαλώς όπου πρέπει, το λόγο έχει η Δικαιοσύνη. Ας καταλάβουν όμως όλοι ότι δεν μπορεί η πολιτική και οι πολιτικοί να είναι υπηρέτες στα μέτρα κάποιων. Έχουν αλλάξει οι καιροί, καιρός να αλλάξουν και τα πράγματα”.

Ο πρόεδρος της MIG κλήθηκε ως πρώτος μάρτυρας στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παρασκευάς Αδάμης, με αφορμή καταγγελίες του επιχειρηματία σχετικά με τις άγονες αερογραμμές του Αιγαίου. Ο κ. Αδάμης, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Σακελάκου, διενεργεί έρευνα, προκειμένου να διαπιστώσει τη βασιμότητα των καταγγελλομένων από τον κ. Βγενόπουλο και να εξακριβώσει, αν στην υπόθεση των άγονων γραμμών προκύπτει η διάπραξη των αδικημάτων, από μη πολιτικά πρόσωπα, της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος.

Εξερχόμενος του εισαγγελικού γραφείου ο κ. Βγενόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: “Ξεκίνησε σήμερα η ποινική διερεύνηση της υπόθεσης των δεκαπέντε άγονων γραμμών, που όπως γνωρίζετε, ανατέθηκε με επιβάρυνση του δημοσίου κατά 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ εμείς είχαμε προσφερθεί να τις πετάξουμε με μηδενική επιδότηση.

Κατόπιν κλήσεως, ήρθα ως μάρτυρας και κατέθεσα στον κ. Αδάμη όλα τα γεγονότα και τα έγγραφα, που θα τον βοηθήσουν στο έργο του. Όπως είναι γνωστό, πριν από δυο ημέρες οι κ. κ. Ρέππας και Σηφουνάκης παρουσίασαν μια επιστολή του κ. Ρακιτζή, που την βάφτισαν σαν πόρισμα-καταπέλτη, σε μια ατυχή και άκομψη προσπάθεια να επηρεάσουν τη Δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη και να κλείσουν επικοινωνιακά μια υπόθεση που επί της ουσίας άρχισε σήμερα να διερευνάται.

Ακόμη, επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν το γνωστό ξύλινο πολιτικό λόγο, που πήρε μάλιστα παραληρηματικές διαστάσεις χωρίς να διστάσουν να υβρίσουν ακόμη και το νεκρό Αρχιεπίσκοπο. Προφανώς, σε αυτό το χαμηλό επίπεδο δεν μπορώ να κατέβω. Αισθάνομαι δε, ότι οι ποταπές εκφράσεις τους λόγω της προέλευσής τους αποτελούν τίτλο τιμής σε όποιον απευθύνονται.

Επί της ουσίας, ισχύουν τα σχόλιά μου περί σκανδαλώδους ανεπάρκειας των δυο υπουργών στον τομέα των μεταφορών και επί του θέματος, θα επανέλθω σύντομα με επιπρόσθετη τεκμηρίωση.

Δυστυχώς, στη σκανδαλώδη ανεπάρκειά τους μετά τους τελευταίους επικοινωνιακούς τους χειρισμούς, προστίθενται η αντίθετη με την κυβερνητική πολιτική έλλειψη διάθεσης για διερεύνηση σοβαρών καταγγελιών και η έλλειψη παντελούς σοβαρότητας.

Τέλος, η προσπάθειά τους να με εμφανίσουν ως αντίθετο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, είναι κατανοητή αλλά ατυχής.

Η γνώμη μου είναι ότι υπάρχουν ήδη στη σημερινή κυβέρνηση υπουργοί που έχουν πολιτική, γνωρίζουν το αντικείμενό τους και δουλεύουν σκληρά και με αρχές”.

Σε ερώτηση εάν ο κ. Βγενόπουλος πιστεύει πως προσπάθησαν υπουργοί να αφήσουν έξω την Olympic Air, απάντησε: “Δεν μπορώ να εκφράσω κάτι σε αυτό. Πιστεύω ότι είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση κυρίως γιατί θα δώσει δείγματα γραφής όχι μόνο από τον τρόπο χειρισμού της από ορισμένους υπουργούς, αλλά και γενικώς από το χειρισμό όλης της κυβέρνησης. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να δω, επειδή έχω ζήσει το χειρισμό παρεμφερών καταστάσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση, πώς θα γίνει ο χειρισμός μιας τέτοιας κατάστασης από την παρούσα. Δεν θέλω να επεκταθώ όμως“.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024