Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑντίδραση του ΗΑΤΤΑ στη στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων στις 30 Μαρτίου
HATTA

Αντίδραση του ΗΑΤΤΑ στη στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων στις 30 Μαρτίου

Ο ΗΑΤΤΑ απέστειλε επιστολές τόσο στην ΠΕΥΦΑ, όσο και στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, τονίζοντας ότι 'τα προβλήματα δε λύνονται με ενέργειες που έμπρακτα επηρεάζουν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας μας, αλλά και ζητώντας την έγκαιρη εφαρμογή του θερινού ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων'.

Ο ΗΑΤΤΑ αντιτίθεται στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ), σύμφωνα με την οποία θα πραγματοποιηθεί στάση εργασίας των αρχαιοφυλάκων σήμερα, Δευτέρα 30 Μαρτίου και επομένως όλα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι (πλην της Ακρόπολης Αθηνών) παραμένουν κλειστοί από τις 08.00-12.00.

Ο ΗΑΤΤΑ απέστειλε επιστολές τόσο στην ΠΕΥΦΑ, όσο και στην αρμόδια πολιτική ηγεσία, τονίζοντας ότι “τα προβλήματα δεν λύνονται με ενέργειες που έμπρακτα επηρεάζουν αρνητικά τον τουρισμό της χώρας μας και αντί να λύσουν προβλήματα, αυξάνουν τις ζημιές, αλλά και ζητώντας την έγκαιρη εφαρμογή του θερινού ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων.

Τα τουριστικά γραφεία είναι οι αποδέκτες των διαχρονικών, αλλά και καθημερινών προβλημάτων.

Πάγια θέση του ΗΑΤΤΑ και βασική ανάγκη της τουριστικής αγοράς, είναι ότι τα, όποια, ωράρια λειτουργίας μουσείων και αρχαιολογικών χώρων πρέπει να καθορίζονται έγκαιρα, να είναι σταθερά επί σειρά ετών, ώστε να τα γνωρίζει η ελληνική και διεθνή τουριστική αγορά και να προγραμματίζει ανάλογα τα τουριστικά πακέτα και τις επισκέψεις στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους.

Πρέπει να καταστεί σαφές ότι τα τουριστικά πακέτα οργανώνονται πολλούς μήνες πριν και τα τουριστικά γραφεία δεσμεύονται με συμβάσεις με τους πελάτες τους, τουρίστες / καταναλωτές. Όπως, επίσης, είναι γνωστό, η μη τήρηση των όρων των προγραμμάτων δημιουργεί, βάσει της κείμενης ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας, νομικές υποχρεώσεις, απαιτεί αποζημιώσεις των τουριστών, αλλά το χειρότερο είναι ότι αμαυρώνει την εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024