Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΑντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Mare) στον Πειραιά για την Ε.Η.Ν. 2015
Λιμένες

Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Mare) στον Πειραιά για την Ε.Η.Ν. 2015

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας εορτάζεται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό κράτος της Ευρ. Ένωσης, σε πόλη μάλιστα που διαθέτει μεγάλο λιμάνι. Στην Ε.Η.Ν. 2015, που γίνεται στον Πειραιά, αναμένεται να συμμετάσχουν 1.200 περίπου προσκεκλημένοι από όλες τις χώρες και λιμάνια της Ε.Ε.

Σύσκεψη προετοιμασίας για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Ναυτιλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά στις 19 και 20 Μαΐου 2015, διοργανώθηκε στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΛΠ ΑΕ.

Η σύσκεψη αυτή διοργανώθηκε ενόψει της έλευσης στον Πειραιά 9μελούς αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Mare) την Πέμπτη και Παρασκευή 11 και 12 Σεπτεμβρίου 2014, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα θέματα προετοιμασίας μέσω ενός MOU, το οποίο θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου Πειραιά και Ε.Ε., υπό την πολιτική εποπτεία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και με ενεργή συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, των Επιμελητηρίων της πόλης του Πειραιά, των φορέων της ναυτιλίας, της ΕΛΙΜΕ και του ΟΛΠ ΑΕ, ο οποίος μέχρι σήμερα διεξήγαγε τις άτυπες διαδικασίες της διοργάνωσης της Ε.Η.Ν. 2015. Με την ανάληψη των καθηκόντων του δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη και της νέας Δημοτικής Αρχής, ξεκινά η ουσιαστική φάση της προετοιμασίας του εορτασμού υπό την ευθύνη του Δήμου Πειραιά.

Στη Σύσκεψη προετοιμασίας έλαβαν μέρος από το Δήμο Πειραιά ο δήμαρχος κ. Ι. Μώραλης  και επιτελικά στελέχη του Δήμου, εκ μέρους του ΥΝΑ, ο υποναύαρχος Λ.Σ. κ. Παν. Πετρόπουλος, ο σύμβουλος Τύπου του υπουργού κ. Μιλτ. Βαρβιτσιώτη, κ. Δ. Παπαγγελόπουλος και ο διπλωματικός σύμβουλος του υπουργού, σύμβουλος Πρεσβείας Α’ κ. Γερ. Δόντας. Εκ μέρους του ΟΛΠ ΑΕ παρέστησαν οι κ.κ.: Γιώργος Ανωμερίτης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Παναγιώτης Πετρουλής, αναπληρωτής διευθύνοντος συμβούλου, Σταύρος Χατζάκος, γενικός διευθυντής, τα επιτελικά στελέχη κ.κ. Δημήτρης Σπύρου, Νεκτάριος Δεμενόπουλος, Νίκος Γλογοβίτης, ο κ. Βάλτερ Φισάμπερ και ο εκτελεστικός διευθυντής της ΕΛΙΜΕ κ. Γ. Καστελλάνος.

Όπως έγινε γνωστό, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας εορτάζεται κάθε χρόνο σε ένα διαφορετικό κράτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πόλη μάλιστα που διαθέτει μεγάλο λιμάνι. Στην Ε.Η.Ν. 2015, που γίνεται στον Πειραιά, αναμένεται να συμμετάσχουν 1.200 περίπου προσκεκλημένοι από όλες τις χώρες και λιμάνια της Ε.Ε., υπουργοί και επίτροποι, στελέχη της DG Mare και ευρωπαϊκοί φορείς της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Παράλληλα με τις θεματικές εκδηλώσεις διεξάγονται και εκθεσιακές προβολές καθώς και πολιτιστικού χαρακτήρα γεγονότα για το κοινό. Η Επιτροπή Προετοιμασίας με συμμετοχή εκπροσώπων της DG Mare στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου, που θα συνέλθει στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ ΑΕ, θα οριστικοποιήσει τα θέματα της Ε.Η.Ν. 2015, οπότε και θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση με την υπογραφή ενός ΜΟU μεταξύ ΥNA, Δήμου και DG Mare.

Κατά τη διάρκεια της Σύσκεψης οι κ.κ. Γ. Ανωμερίτης, Π. Πετρόπουλος και Στ. Χατζάκος παρέδωσαν στο κ. Μώραλη τη Σημαία της Ε.Η.Ν., την οποία και τους παρέδωσε ο δήμαρχος της Βρέμης και του Bremerhaven, ως ο προηγούμενος διοργανωτής της Ε.Η.Ν. (2014).

O πρόεδρος του ΟΛΠ ΑΕ, μετά τη σύσκεψη δήλωσε: “Το 2015 είναι η χρονιά του Πειραιά. Δύο μεγάλα γεγονότα, η Ε.Η.Ν. 2015 και η Γενική Συνέλευση της ESPO (Ευρωπαϊκός Οργανισμός Θαλασσίων Λιμένων) θα διεξαχθούν στην πόλη και το λιμάνι του Πειραιά. Ο ΟΛΠ Α.Ε. βοήθησε μέχρι σήμερα ενεργά για την επίτευξη του στόχου των γεγονότων αυτών στον Πειραιά. Από σήμερα την πλήρη ευθύνη αναλαμβάνει ο Δήμος Πειραιά. Ευχαριστίες οφείλονται στην επίτροπο κα Μαρία Δαμανάκη για το θέμα της Ε.Η.Ν. 2015 και την πρότασή της για τον Πειραιά και στον κ. Στ. Χατζάκο για τη στήριξη του θέματος της ESPO. Είναι ευθύνη όλων, υπουργείου, Περιφέρειας Αττικής, δήμου, φορέων της ναυτιλίας, Επιμελητηρίων και ΟΛΠ ΑΕ, να δείξουμε για μια ακόμα φορά ότι ξέρουμε να πετυχαίνουμε”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024
05/04/2024