Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑνυπολόγιστες ζημιές για τον ελληνικό τουρισμό από τον αποκλεισμό του Πειραιά
Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων

Ανυπολόγιστες ζημιές για τον ελληνικό τουρισμό από τον αποκλεισμό του Πειραιά

Ανυπολόγιστες ζημιές για τον ελληνικό τουρισμό, μείωση εσόδων και απώλεια θέσεων εργασίας είναι τα οδυνηρά αποτελέσματα γεγονότων όπως ο αποκλεισμός του λιμανιού του Πειραιά από ολιγάριθμους εκπροσώπους συγκεκριμένου κομματικού χώρου…

Ανυπολόγιστες ζημιές για τον ελληνικό τουρισμό, μείωση εσόδων και απώλεια θέσεων εργασίας είναι τα οδυνηρά αποτελέσματα γεγονότων όπως ο αποκλεισμός του λιμανιού<...> του Πειραιά από ολιγάριθμους εκπροσώπους συγκεκριμένου κομματικού χώρου στερούμενων της αναγκαίας ευαισθησίας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΤΕ.

“Η Κυβέρνηση οφείλει όχι μόνο να τηρεί τον νόμο, ο οποίος κατελύθη χθες για ακόμη μια φορά, αλλά και να επιδεικνύει την ελάχιστα απαραίτητη αποφασιστικότητα στην πρόληψη και διαχείριση κινητοποιήσεων που σκοπεύουν στην πρόκληση αναστάτωσης, επιβάρυνση του κοινωνικού συνόλου και δυσφήμιση της χώρας μας στο εξωτερικό με πολλαπλές πολιτικές και οικονομικές συνέπειες.

Η συνεχής και συστηματική προσπάθεια οργανωμένων κομματικών μειοψηφιών να πλήξουν την ελληνική οικονομία καταφέρνοντας αλλεπάλληλα χτυπήματα κατά του τουρισμού βρίσκει αντίθετους όχι μόνο τους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά και την κοινωνία ολόκληρη. Αυτό είναι κάτι το οποίο η Κυβέρνηση οφείλει –έστω και τώρα- να το αντιληφθεί και να αντιδράσει. Αν τα φαινόμενα αυτά δεν εκλείψουν άμεσα, ο τουρισμός δεν θα καταφέρει να ανακάμψει και η οικονομία μας θα βυθιστεί σε ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.

Οι ζημιές από τέτοιου είδους κινητοποιήσεις οικονομικής τρομοκρατίας δεν περιορίζονται μόνο σε ακυρώσεις αλλά, κυρίως εκτείνονται στο να μην επιλέγεται η χώρα μας ως τόπος διακοπών. Οι απώλειες αυτές δεν θα καταγραφούν ποτέ, ούτε κατά προσέγγιση, όμως με απόλυτη ακρίβεια θα καταγραφούν οι άνεργοι που θα προκύψουν από τη συρρίκνωση της τουριστικής δραστηριότητας.

Ο ΣΕΤΕ καλεί:
– την Κυβέρνηση να εφαρμόσει τους νόμους και γενικά να πράττει τα δέοντα για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των πολιτών καθώς και να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων και της οικονομίας, γενικά και
– τη συνδικαλιστική μειοψηφία να αναλογιστεί επιτέλους τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και να σεβαστεί το δικαίωμα στην εργασία”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024