Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαιτούν τριπλάσια αμοιβή από την προβλεπόμενη από το νόμο
Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων

Απαιτούν τριπλάσια αμοιβή από την προβλεπόμενη από το νόμο

Την ώρα που ο τουρισμός περνάει τα πάνδεινα και καταγράφονται πτώσεις σε αφίξεις και έσοδα, ενώ όλη η χώρα προσπαθεί να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, οι υπάλληλοι φύλαξης αρχαιοτήτων απαιτούν από το Υπουργείο τριπλάσια της προβλεπόμενης από το νόμο αμοιβής για να εργασθούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου!

Την ώρα που ο τουρισμός περνάει τα πάνδεινα και καταγράφονται πτώσεις σε αφίξεις και έσοδα, ενώ όλη η χώρα προσπαθεί<…> να ανατρέψει αυτή την κατάσταση, οι υπάλληλοι φύλαξης αρχαιοτήτων απαιτούν από το Υπουργείο τριπλάσια της προβλεπόμενης από το νόμο αμοιβής για να εργασθούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου!

Συγκεκριμένα, ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού αναφέρει ότι η συνάντηση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη με την ΠΕΥΦΑ (Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων) που έγινε χθες ήταν άκαρπη παρά τη διαβεβαίωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ότι θα καταβληθούν σε όλους όσους θα εργαστούν τη νύχτα της 24ης Αυγούστου οι προβλεπόμενες από το νόμο αμοιβές, οι εκπρόσωποι της ΠΕΥΦΑ απέρριψαν τη πρόταση αυτή. Απαίτησαν αμοιβή τριπλάσια της προβλεπόμενης, κάτι το οποίο τονίζει η υπουργική ανακοίνωση είναι παράτυπο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο.

Η πολιτική ηγεσία διευκρίνισε ότι:

Α) Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταστρατηγήσει τις προβλεπόμενες εκ του νόμου διαδικασίες πληρωμής των εργαζομένων, ούτε φυσικά να παραβιάσει τις αρχές της ισότητας στην αμοιβή μεταξύ των εργαζομένων.

Β) Το ΥΠΠΟΤ δεν πρόκειται να υποκύψει σε εκβιασμούς και σε πρακτικές του παρελθόντος υπονομεύοντας τις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι, σε περίπτωση που η ΠΕΥΦΑ εμμείνει στις απαιτήσεις της, ορισμένοι αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη και το Σούνιο, θα παραμείνουν κλειστοί. Την ευθύνη θα φέρουν εξ΄ολοκλήρου αυτοί που αξιώνουν αμοιβές πέραν όσων οι Νόμοι προβλέπουν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024