Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπαλλαγή από το τέλος παρεπιδιμούντων του Δεκεμβρίου για τα ξενοδοχεία της Αθήνας ζητά ο Δήμος
Λόγω πιθανών ακύρωσων κρατήσεων από τις αρνητικές για τη χώρα εικόνες

Απαλλαγή από το τέλος παρεπιδιμούντων του Δεκεμβρίου για τα ξενοδοχεία της Αθήνας ζητά ο Δήμος

Μετά τη σχετική συνάντηση που ζήτησε και είχε με τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Νικήτας Κακλαμάνης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης και τα μέτρα που έλαβε προς την κατεύθυνση της…

Μετά τη σχετική συνάντηση που ζήτησε και είχε με τον πρωθυπουργό, ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Νικήτας Κακλαμάνης,<...> εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση της κυβέρνησης και τα μέτρα που έλαβε προς την κατεύθυνση της ανακούφισης του πληγέντος από τα πρόσφατα επεισόδια εμπορικού κόσμου της πρωτεύουσας.

Ο κ. Κακλαμάνης, αναγνωρίζοντας τις συνέπειες για τον τουρισμό της πρωτεύουσας, θα εισηγηθεί, να απαλλαγούν από το τέλος παρεπιδιμούντων του μηνός Δεκεμβρίου τα ξενοδοχεία που λειτουργούν εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων και ενδεχομένως αντιμετωπίσουν πρόβλημα ακύρωσης κρατήσεων από το εξωτερικό εξαιτίας των αρνητικών για τη χώρα μας εικόνων που προβλήθηκαν από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Κατανοώντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου σε περίοδο οικονομικής κρίσης και εν όψει των εορτών ο κ. Κακλαμάνης τόνισε την ανάγκη να αποφευχθούν οποιεσδήποτε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις και εμπλοκές. Προς τούτο άλλωστε ανακοίνωσε την πρόθεσή του να εισηγηθεί εκτάκτως στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 15/12/08 την απαλλαγή των καταστημάτων που υπέστησαν βανδαλισμούς από τις διαδικασίες αδειοδότησης για τις αναγκαίες εργασίες άμεσης αποκατάστασης. Επιπλέον, ο δήμαρχος Αθηναίων θα εισηγηθεί την απαλλαγή των καταστημάτων, που θα επιδιορθώνονται, από τα τέλη κατάληψης των πεζοδρομίων κατά την διάρκεια των αντίστοιχων εργασιών.

Σε ό,τι αφορά στην αποκατάσταση των όψεων κτιρίων που έχουν βανδαλιστεί, θα εισηγηθεί την κατά προτεραιότητα ένταξή τους στο πρόγραμμα “Πρόσοψη”, εφόσον πληρούν τις εκ του προγράμματος προβλεπόμενες προϋποθέσεις. Εξάλλου, ο κ. Κακλαμάνης ανακοίνωσε ότι εντός των αμέσως επόμενων ημερών ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου οι διαδικασίες καταγραφής των ζημιών στα πληγέντα κτίρια. Για τα κτίρια που προκύπτει πρόβλημα στατικότητας, ο Δήμος Αθηναίων θα αναλάβει κατά προτεραιότητα την επίσπευση των απαιτούμενων διαδικασιών αδειοδότησης.

Τέλος, ο δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι επιταχύνονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στους δρόμους και στις πλατείες, καθώς και σε σημεία, όπως η πλατεία Συντάγματος, όπου έχουν προγραμματιστεί εορταστικές εκδηλώσεις. “Η πόλη”, κατέληξε, “οφείλει να μπει το γρηγορότερο δυνατό στους εορταστικούς ρυθμούς των ημερών. Είναι μια οφειλή αλληλεγγύης προς όλους και τον εμπορικό κόσμο ειδικότερα. Είναι μια οφειλή, υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης, απέναντι στα παιδιά της πρωτεύουσας που το λιγότερο που ζητούν από εμάς είναι η στοιχειώδης ανταπόκριση στα όνειρά τους και στις προσδοκίες για περισσότερες δόσεις χαράς στη ζωή τους. Τις στερήθηκε ο Αλέξης και η οικογένεια του. Τις χρωστάμε στη γενιά του και στις οικογένειες τους”.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024