Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικά ΘέματαΑπάντηση Παυλίδη για τις συγκοινωνιακές συνθήκες στο Καστελλόριζο
Υπουργείο Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Απάντηση Παυλίδη για τις συγκοινωνιακές συνθήκες στο Καστελλόριζο

Σε απάντηση της ερώτησης του βουλευτή δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ιωάννη Παρασκευά (16-3-2007), που αφορά στα «Θέματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελλόριζου με τον Πειραιά και παραχώρηση ενός ταχύπλοου για […]

Σε απάντηση της ερώτησης του βουλευτή δωδεκανήσου του ΠΑ.ΣΟ.Κ., κ. Ιωάννη Παρασκευά (16-3-2007), που αφορά στα «Θέματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Καστελλόριζου με τον Πειραιά και παραχώρηση ενός ταχύπλοου για τους θερινούς μήνες» ο υπουργός<…>Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ανέφερε τα ακόλουθα:

“Το Καστελλόριζο συνδέεται ακτοπλοϊκά με τη Ρόδο τρείς (3) φορές την εβδομάδα με το Ε/Γ – Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο. Τα δρομολόγια είναι επιδοτούμενα με σύμβαση ανάθεσης δημόσιας υπηρεσίας κατόπιν διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού. Η σύνδεση με τον Πειραιά επιτυγχάνεται με τις ανταποκρίσεις του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΩΤΕΥΣ στο λιμάνι της Ρόδου.

Στον διαγωνισμό της 20-11-2006 όπως και στον επαναληπτικό του, προκηρύχθηκε και εφέτος η δρομολογιακή γραμμή Ρόδος – Καστελλόριζο και επιστροφή με Ε/Γ-Ο/Γ ταχύπλοο πλοίο για ένα (1) δρομολόγιο την εβδομάδα την θερινή περίοδο από 1/6 έως 30/9/2007. Οι διαγωνισμοί απέβησαν άκαρποι, δεδομένου ότι δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από καμία εταιρία.

Συμπληρωματικά προς τα παραπάνω υπενθυμίζουμε ότι το Καστελλόριζο συνδέεται αεροπορικά με τη Ρόδο με 6 δρομολόγια την εβδομάδα με αεροσκάφος 32 θέσεων με επιδοτούμενη τιμή εισιτηρίου 26 ευρώ”.

“Τα αναφερόμενα στην απάντησή σας είναι γνωστά, είναι αυτά που ζουν οι κάτοικοι του νησιού, νιώθουν την απομόνωση και για αυτό το λόγο διαμαρτύρονται και αντιδρούν για την εγκατάλειψή τους και την έλλειψη ενδιαφέροντος από την Κυβέρνηση” σχολίασε με τη σειρά του ο κ. Παρασκευάς. Ωστόσο, όπως τόνισε “οι ανταποκρίσεις δεν λύνουν το πρόβλημα”. Όσον αφορά, από την άλλη, τα αεροπορικά δρομολόγια, ο κ. Παρασκευάς συμφώνησε πως υπάρχουν, αλλά το πρόβλημα έγκειται στις ώρες αφιξο – αναχωρήσεων, που δεν εξυπηρετούν και τις ακυρώσεις δρομολογίων λόγω καιρού.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024