Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΑπεργία 'για τα μάτια του κόσμου' η αυριανή της ΠΟΕΣΕ ΓΣΕΒΕΕ, υποστηρίζει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ
Εστίαση

Απεργία 'για τα μάτια του κόσμου' η αυριανή της ΠΟΕΣΕ ΓΣΕΒΕΕ, υποστηρίζει το ΠΑΣΚΚΕΔΙ

Η δήθεν απεργιακή κίνηση που ανακοίνωσαν ΠΟΕΣΕ ΓΣΕΒΕΕ απαξιώνει ολόκληρο τον κλάδο της Εστίασης, παρουσιάζοντάς τον ως μια αδηφάγα επαγγελματική ομάδα που δεν θα θυσιάσει ούτε μια ημέρα εισπράξεων, λέει η πρόεδρος του Σωματείου.

Την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου Σωματείου Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) προκάλεσε η αυριανή (16 Νοεμβρίου) απεργία που έχει εξαγγείλει η ΠΟΕΣΕ.

“Το ‘βίντεο της ντροπής’. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το βίντεο που παρακολουθήσαμε με συμμετοχή των σωματείων της ΠΟΕΣΕ ΓΣΕΒΕΕ εν όψει της κατ’επίφαση πανελλαδικής απεργίας που διοργανώνουν την Τρίτη 16/11/21. Ποιες είναι όμως οι σοκαριστικές -και σκληρές- διαπιστώσεις που απορρέουν; Η δήθεν απεργιακή κίνηση που ανακοίνωσαν ΠΟΕΣΕ ΓΣΕΒΕΕ απαξιώνει ολόκληρο τον κλάδο της Εστίασης, παρουσιάζοντάς τον ως μια αδηφάγα επαγγελματική ομάδα που δεν θα θυσιάσει ούτε μια ημέρα εισπράξεων”, αναφέρει η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κα Νίκη Κωνσταντίνου. Και συνεχίζει: “Θεωρεί δε, επιβεβλημένο το ‘σερβίρισμα’ της ευκολίας μόλις τριών ωρών απεργίας για να δεχτεί την απόφασή τους. Συγκεκριμένα αναφέρουν ‘μια δυνατή επιχείρηση που θα χάσει 7.000 ευρώ, ενώ χιλιάδες καθημερινά παρουσιάζουν ζημία’. Δηλώνουν την πρόθεσή τους να παραπλανήσουν την ίδια την Πολιτεία στο ότι διαθέτουν δύναμη επιρροής στον κλάδο μας, εργαλειοποιώντας, τα Σωματεία, τις ομοσπονδίες και συνομοσπονδίες τους -όλες ακριβοπληρωμένες από το κράτος, ενδεικτικά η ΓΣΕΒΕΕ αμείβεται με 4.000.000 ετησίως– (σ.σ. Για το κίνημα ‘άδειες καρέκλες’ πληρώθηκαν 2000€ κάθε σωματείο που συμμετείχε, από τα επιμελητήρια τα οποία πληρώνονται από μας), κάνοντας εικονικές απεργίες, αφού όπως παραδέχονται οι ίδιοι καμία επιρροή δεν διαθέτουν στις χιλιάδες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας”.

Η κα Κωνσταντίνου επισημαίνει ότι “χρησιμοποιούν και απαξιώνουν ταυτόχρονα εκτός του κλάδου και της Πολιτείας και τα ΜΜΕ για να επιτύχουν την εικόνα που θέλουν, όπως παραδέχεται ο πρόεδρός τους, αδιαφορώντας για την ουσία που τους διαφεύγει (και την οποία δεν μπορούν να κατακτήσουν). Χρειάζονται μόνο την κάμερα των ‘πρωινάδικων’ και… μετά ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ, ως γκουρού της επικοινωνίας, τους δίνει συμβουλές πώς να μην πέσουν θύματα των δημοσιογράφων στις ειδήσεις, οι οποίες, κατά τις δηλώσεις του, έχουν πρόθεση να υπηρετήσουν μια ‘άλλη αλήθεια’ δική τους, διαφορετική από την αλήθεια του συνεντευξιαζόμενου! Και φτάνουμε στο κυριότερο: την σύνθεση των αιτημάτων τους στην Πολιτεία. Που ακούστηκε αναπροσαρμογή προστίμων και μετατόπισή τους στους παραβάτες;

Ποιος τόλμησε να αιτηθεί την καταστροφή του κλάδου μέσω του γκρεμίσματος της πανίσχυρης σχέσης μας με τους καταναλωτές μας; Σ’αυτόν τον εφιάλτη που ζούμε δυο χρόνια τώρα, είμαστε όλοι μαζί. Πώς διανοήθηκαν να παρουσιάσουν την εστίαση στον πυρήνα της λογικής της ίδιας της της ύπαρξης ως ανεύθυνη και συμφεροντολόγα; Να πληρώσει πρόστιμο ο πελάτης μας μόνο; Ή να διεκδικήσουμε κοινωνική συνοχή στην υπαρκτή κοινή καταστροφή και καταστρατήγηση των θεμελιωδών ελευθεριών μας; Η εστίαση δίχως τους καταναλωτές δεν έχει ούτε λόγο, ούτε δυνατότητα ύπαρξης.

Και φτάνουμε στο ίδιο το θεμέλιο της οντότητάς μας, τους συνεργάτες μας, αυτούς που δέκα χρόνια μνημονίων στάθηκαν κολώνες για τις επιχειρήσεις μας. Εμβολιάστηκαν ‘υποχρεωτικά’ στη συντριπτική τους πλειοψηφία, όπως αποδεικνύει η ΕΡΓΑΝΗ, ή ακόμα χειρότερα, μπορούσαν – δεν μπορούσαν… Ζητάτε, λοιπόν, γι’αυτούς μια αναστολή, ενώ ποτέ δεν ήταν εφικτό να καλυφθούν οι βιοτικές ανάγκες των οικογενειών τους;

Αυτή είναι η εστίαση που πιστεύετε; Αυτή που ταΐζει τους πελάτες της… Είναι δυνατόν να αφήνει και να αφήσει πεινασμένους τους ίδιους τους ανθρώπους που την ανασταίνουν;

Όχι κύριοι του συμβουλίου της Τρίπολης! Δεν θα παραπλανήσετε κανέναν μας, ούτε τον κλάδο, ούτε την Πολιτεία, ούτε τους εργαζόμενους μας, ούτε τους καταναλωτές μας, ούτε τα ΜΜΕ.

Ζητούμε από το κράτος να σταματήσει αμέσως η τροφοδοσία σας με χρήματα του ελληνικού λαού μέσω δημοσίου χρήματος. Να ψάξετε να βρείτε χρήματα για τα γραφεία σας, το ρεύμα σας, τη θέρμανσή σας, τους μισθούς σας και των υπαλλήλων σας, της τεχνολογίας σας, των συνεδρίων σας, των κινητοποιήσεων σας, των επιστημόνων συνεργατών σας, από τον ίδιο τον κλάδο αν μπορείτε. Δεν ζητούμε καν τη παραίτησή σας. Ζητούμε να αντέξετε έστω έναν μήνα δίχως τσάμπα καλοπληρωμένη ύπαρξη, όπως όλες οι επιχειρήσεις κάνουν και όπως όλα τα υγιή σωματεία ανά τον κόσμο”.

Στη φωτογραφία η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ κα Νίκη Κωνσταντίνου.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

02/10/2023
29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023