Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΑπεργία των ναυτεργατών την Πρωτομαγιά
Απεργία από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου 30/4 έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής 1/5

Απεργία των ναυτεργατών την Πρωτομαγιά

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν την Κυριακή 1 Μαΐου όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοίο, καθώς ναυτεργάτες πραγματοποιούν 24ωρη απεργία και στάση εργασίας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς…

Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν την Κυριακή 1 Μαΐου όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν με πλοίο, καθώς ναυτεργάτες πραγματοποιούν<...> 24ωρη απεργία και στάση εργασίας για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, οι διοικήσεις των Πανελλήνιων Ενώσεων Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής “ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ”, Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ αποφάσισαν να συμμετέχουν με 24ωρη απεργία στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, από τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Οι ναυτεργάτες αναμένεται να έχουν απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 5:30 το πρωί.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια από την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών από τις 6 το πρωί της Πρωτομαγιάς μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι τα κρουαζιερόπλοια που δε φέρουν ελληνική σημαία δένουν υποχρεωτικά στο λιμάνι του Πειραιά με τη βοήθεια ρυμουλκών.

Τα ναυτεργατικά σωματεία με ανακοίνωσή τους διεκδικούν μεταξύ άλλων:
– Κατάργηση της αντεργατικής νομοθεσίας που ειδικά στη ναυτιλία προωθεί τη “μαύρη”, ανασφάλιστη εργασία.
– Συλλογικές συμβάσεις εργασίας καθώς και κοινωνικοασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα για όλους τους ναυτεργάτες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024