Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπεβίωσε ο σπουδαίος δημιουργός και πρόεδρος ΔΣ της Αυτοδιαχείρισης Νίκος Αντύπας
Πνευματικά δικαιώματα

Απεβίωσε ο σπουδαίος δημιουργός και πρόεδρος ΔΣ της Αυτοδιαχείρισης Νίκος Αντύπας

Ο Νίκος Αντύπας υπήρξε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης 'Η Αυτοδιαχείριση' από τον Απρίλιο του 2019.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, η διεύθυνση και το προσωπικό της Αυτοδιαχείρισης εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου συνθέτη, ενορχηστρωτή, μουσικού και παραγωγού Νίκου Αντύπα, που απεβίωσε χθες, Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022.

“Ο Νίκος Αντύπας υπήρξε μία εμβληματική μορφή της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας, ως μουσικός, ενορχηστρωτής και συνθέτης μεγάλων επιτυχιών, εισάγοντας πρωτοποριακά δομικά στοιχεία, σε συνεργασία με κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής δισκογραφίας (Χ. Αλεξίου, Ά. Πρωτοψάλτη, Λ. Νικολακοπούλου, Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, Ε. Αρβανιτάκη, Γ. Σπάθας, Θ. Μικρούτσικος, Γ. Νταλάρας, Λ. Παπαδόπουλος, Μαρινέλλα, Ε. Βιτάλη, Γλυκερία, Δ. Μπάσης κ.ά.), ως μέλος των θρυλικών Socrates (Drank the Conium), καθώς και ως παραγωγός δίσκων νεότερων ταλαντούχων καλλιτεχνών“, αναφέρει ανακοίνωση της Αυτοδιαχείρισης.

“Παράλληλα, ο Νίκος Αντύπας υπήρξε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης ‘Η Αυτοδιαχείριση’ από τον Απρίλιο του 2019, δίνοντας καθημερινό αγώνα για την εξομάλυνση των προβλημάτων στα πνευματικά δικαιώματα των Ελλήνων συνθετών και στιχουργών και υποστηρίζοντας διαρκώς την ενοποίηση του ελληνικού ρεπερτορίου σε μία στέγη.

Πάντα ήρεμος και προσηνής, διατηρούσε τακτική επαφή με τους υπαλλήλους του Οργανισμού, παρακολουθούσε από κοντά και με ενδιαφέρον την καθημερινή ροή της δουλειάς μας και οργάνωνε τακτικά συναντήσεις με συναδέλφους του δημιουργούς που ενημέρωνε για τις εξελίξεις στον κλάδο και την πρόοδο του Οργανισμού μας.

Ο Νίκος Αντύπας θα μας λείψει ως άνθρωπος με την ευγένεια και την πραότητά του, ως καλλιτέχνης με το ταλέντο και την ιστορία του, ως μία προσωπικότητα που άφησε το δικό της ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κλάδο της συλλογικής διαχείρισης και μάλιστα σε μία εποχή μεγάλης δοκιμασίας για όλους μας.

Εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην κόρη του και στους οικείους του. Αντίο μαέστρο, αντί Πρόεδρε, θα είσαι πάντα μες στις καρδιές μας”.

Η κηδεία του εκλιπόντος δημιουργού θα γίνει την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, στις 12:00, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ρηγίλλης, στην Αθήνα. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας λόγω COVID-19 (αποστάσεις ασφαλείας και χρήση προστατευτικής μάσκας). Η οικογένεια του εκλιπόντος επιθυμεί, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στους λογαριασμούς της “Κιβωτού του Κόσμου”.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023
14/03/2023