Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑπλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων
Μέτρα για την ανάπτυξη του τουρισμού ανακοινωσε ο πρωθυπουργός

Απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων

Το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του τουρισμού έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 19ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ. Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Όπως είπε, εξετάζεται η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης…

Το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα του τουρισμού έδωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 19ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του<...> ΣΕΤΕ.

Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων. Όπως είπε, εξετάζεται η ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων για επενδύσεις που δεν μπορούν να ενταχθούν στο Fast Track.

Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις για την τουριστική κατοικία, ο Γ. Παπανδρέου σημείωσε ότι η ανάπτυξή της θα γίνει μέσα σε ξενοδοχειακές μονάδες τεσσάρων η πέντε αστέρων, ενώ προανήγγειλε την αλλαγή του συστήματος των κριτηρίων ποιότητας των ξενοδοχείων.

Με στόχο την τόνωση του τουριστικού προορισμού της Αθήνας, ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι είναι στο τελικό στάδιο η μείωση του Σπατόσημου για πτήσεις που φτάνουν στα περιφερειακά αεροδρόμια τους χειμερινούς μήνες από αεροδρόμια εκτός ΕΕ, αλλά σε απόσταση ίδια με τα πιο απόμακρα Ευρωπαϊκά αεροδρόμια. Αντί το μειωμένο τέλος να ισχύει μόνο για τα αεροδρόμια της Ευρώπης θα ισχύει για πτήσεις π.χ. από πόλεις όπως η Μόσχα ή το Τελ Αβίβ τους μήνες του χειμώνα, δήλωσε ο Πρωθυπουργός. Παράλληλα ανακοίνωσε και την κατάργηση του χαρτόσημου στις θεωρήσεις Visa, γεγονός ππου δίνει μια πολύ σημαντική ελάφρυνση τόσο στο κόστος (40%) όσο και στην ταχύτητα της έκδοσης της.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών υπέρ τρίτων στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024